Els permisos de paternitat augmenten en la Comunitat

A partir de 2019 els funcionaris de l'Estat disposaran de 8 setmanes de permís de paternitat, xifra que creixerà a 12 setmanes en 2020 i a 16 setmanes en 2021.

paternidad

La igualtat laboral ha tornat a fer un pas cap avant després de l’acord aconseguit entre la ministra de Política Territorial, Meritxel Batet, i els sindicats de l’Administració General en millorar les condicions dels permisos de paternitat en benefici de la conciliació de la vida labora i familiar dels empleats públics dependents de l’Estat.

Encara que les primeres negociacions donaven a entendre que els funcionaris disposarien d’una setmana addicional de baixa per paternitat en 2019 i 2020 finalment el termini serà major. Tots els empleats de l’Estado que siguen pares a partir del pròxim any disposaran de huit setmanes de permís (fins ara eren cinc), una xifra que augmentarà a dotze setmanes en 2020 i a setze en 2021 sent així igual al permís de maternitat.

A esta informació se li sumen les últimes dades publicades pel Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social on es detalla que la Comunitat Valenciana és la quarta autonomia d’Espanya amb major nombres de permisos de paternitat del que portem d’any (18.093), només avançada per Catalunya (35.851), Madrid (31.039) i Andalusia (32.117).

En referència als permisos de maternitat, la Comunitat manté també el quart lloc amb 18.038 baixes. Per davant torna a posicionar-se Catalunya (33.702), Andalusia (33.495) i Madrid (31.805).

Segons la publicació, la despesa en prestacions de paternitat per part del Ministeri ha ascendit a 308,6 milions d’euros mentres que el de maternitat s’ha situat en els 1.069,9 milions.

Cal recordar que la prestació de paternitat és equivalent a la totalitat dels salaris i s’abona directament des de la Seguretat Social. Referent a la cinquena i última setmana de descans, aquesta pot reservar-se per a usar en un altre moment sempre que no se superen els nou mesos des de la data de naixement del bebè.

Juan Roig: “La sociedad está acojonada pero la economía va igual”