julio iglesias
El valencià Javier Sánchez Santos, que demana ser reconegut com a fill del cantant Julio Iglesias, ja ha anunciat que presentarà una demanda de paternitat dilluns que ve. Ho fa després d’assegurar, fa uns mesos, que una prova d’ADN, de la qual dispossa, així ho certifica

Ha sigut el seu advocat, qui, en un comunicat, ha explicat que en 1999 va ser desestimada una demanda per un defecte procedimental. No obstant açò, ara, pot permetre’s la reobertura del cas mitjançant l’existència de proves d’ADN, que en el moment de produir-se la primera sentència no existien o no s’havien dut a terme per negativa del progenitor, assenyala.

Segons el suposat fill del cantant, un detectiu privat va aconseguir ADN de Julio Iglesias a Miami i, després de les oportunes anàlisis s’ha conclòs que existeix parentiu al 99,9 %.

Segons el seu advocat, la situació actual del denunciant és diferent a la de fa 20 anys, perquè en aquell moment no existia prova genètica, atès que Julio Iglesias es va oposar a realitzar-la.

La nova valoració de les proves no pot realitzar-se sobre proves que ja es trobaren a poder del tribunal, però sí sobre noves proves. En aquest cas, com és la citada prova d’ADN coincident.

De fet, el jurista i el suposat fill del cantant es mostren optimistes, ja que s’acullen i confien en una de les lleis de modificació del Codi Civil en matèria de filiació, pàtria potestat i règim econòmic del matrimoni. La normativa estableix que les sentències fermes sobre filiació “no impediran que puga exercitar-se de nou l’acció que es funda en proves o fets només previstos per la nova legislació”.