El regidor de Cultura Festival de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, ha anunciat el seu renúncia “temporalment i de manera indefinida”. Així ho ha comunicat aquest matí en una compareixença on ha estat acompanyat per l’alcalde, Joan Ribó.

D’esta forma, Fuset deixarà les seues competències de Cultura i Festes en el consistori valencià fins que se celebre el judici pel cas de Vivers. Cal recordar que el regidor de Compromís està acusat d’un delicte per homicidi imprudent després de la mort d’un operari que treballava en el muntatge dels concerts de Vivers.

Ara serà el regidor Carlos Galiana qui assumisca les competències de Fuset. No obstant això, l’edil ha assenyalat que no deixarà la seua acta a l’Ajuntament de València. Així ha sigut l’anunci que s’ha publicat en el canal oficial de twitter del consistori valencià.

La Fiscalia demana que s’investigue a Fuset per prevaricació

Fuset també s’asseurà en la banqueta per un suposat delicte de prevaricació. La fiscalia reclama que se li investigue per la possible relació entre el muntatge de les graderies de Vivers i la concessió d’un kiosko-bar en este mateix emplaçament. Un cas independent però relacionat amb la mort accidental d’un treballador durant el muntatge de les graderies dels concerts de Vivers de l’estiu de 2017, i pel qual Fuset s’asseurà en la banqueta.

Recordem que en l’acte judicial el jutge del cas de la mort accidental de Vivers considerava que Fuset podria haver comès un delicte de prevaricació. Ho considera així al haver concedit a l’empresa encarregada de la construcció de les graderies l’explotació temporal d’un quiosc-bar de titularitat municipal en els Vivers.

Una possibilitat que tant la família de la víctima de l’homicidi imprudent com l’Audiència de València van donar suport en el seu moment. En aquest cas només quedava per pronunciar-se públicament a la Fiscalia. Aquesta inicialment va considerar dubtós que existiren indicis de prevaricació contra el regidor, però ara ha canviat el seu criteri i sol·licita que s’investigue aquests fets.