GRAF9555. MADRID (ESPAÑA), 23/01/2019.- El ministro de Ciencia, Innovación y Universidades, el exastronauta Pedro Duque (i), conversa con el presidente de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, durante su reunión, este miércoles, en el Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades de Madrid. EFE/Rodrigo Jiménez

El ministre de Ciència i Innovació, Pedro Duque, encapçalarà la llista del Partit Socialista (PSOE) al Congrés dels Diputats per Alacant, tal com s’ha anunciat esta setmana. No obstant, la notícia no ha assegut bé en tots els partits i ha sigut la diputada alacantina de Ciutadans Marta Martín qui ha advertit que l’exastronauta “ha estat més temps en l’espai que a Alacant”.

Segons ha publicat l’Agencia EFE, Martín assegura que l’única vinculació del ministre amb la província alacantina és la possessió d’un segon habitatge en el municipi de Xàbia pel que considera que la decisió d’encapçalar la llista respon a la creació de “un bon cartell electoral” i no a la defensa dels interessos dels ciutadans de la Comunitat Valenciana.

La diputada ha explicat que ha tingut una relació “cordial” amb Duque però considera que té un “problema” a l’hora de vincular-se amb la política i “que no ha fet el que havia de fer”.

Estes declaracions coincideixen a més amb la visita del president de la Generalitat, Ximo Puig, al Ministeri amb l’objectiu de tractar el foment de la ciència en la Comunitat València. Després d’esta trobada, Puig ha explicat davant els mitjans que en el socialisme valencià estan “feliços” amb la decisió ja que el nom de Duque en la llista suposa posicionar “a les millors persones per a representar al conjunt de la societat”.

Las papeletas y sobres para las elecciones autonómicas serán de color rosa

El 28-A rompe el idilio del ‘Govern del Botànic’