calles

L’Ajuntament de València ha presentat esta setmana els resultats del Pla de Participació Ciutadana dels barris Pla del Remei i Russafa, concretament la zona compresa entre l’Estació del Nord, Colom, el jardí del Túria i les Grans Vies Marquès del Túria i Germanies.

Es tracta d’un procés de participació impulsat per la Regidoria de Mobilitat Sostenible que, durant tres mesos (de febrer a abril de 2017), ha recopilat totes les propostes veïnals de millora de la zona quant a la mobilitat, espai públic i coordinació entre àrees municipals.

Segons les conclusions, el veïnat i els comerciants han suggerit mesures orientades a la recuperació de l’espai públic i a la millora de les condicions de seguretat de vianants, sobretot en zones pròximes a centres escolars o de gran afluència de transeünts. Açò suposaria una peatonalització de part del carrer Cirilo Amorós així com una possible actuació en el cèntric carrer Jorge Juan, una de les més transitades de València, instal·lant una plaça per als vianants entre esta via i el carrer Isabel La Catòlica.

L’objectiu seria guanyar espai per als vianants i generar més zones verdes en esta part de la ciutat. No obstant açò, per a aconseguir esta finalitat es durien a terme altres actuacions que afectarien al transport com la prohibició de l’aparcament de motos en les voreres, el canvi de zona blava a taronja per a l’aparcament dels veïns o la restricció del trànsit, a excepció de bicicletes i transport públic, en els carrers d’un carril com és el cas d’Hernán Cortés o Félix Pizcueta.

En paraules del propi regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, la finalitat del consistori és “atendre les necessitats i desitjos dels veïns i veïnes, comerciants i la resta de persones que conformen el teixit viu dels nostres barris, especialment pel que fa a la recuperació de l’espai públic en la nostra ciutat”.

“Per aqueix motiu hem impulsat este i altres processos participatius i també atenem els realitzats fins i tot des de les pròpies iniciatives veïnals. Uns processos que, cal recordar, coincideixen en reflectir el desig compartit en tots els barris de disposar d’uns carrers més segurs i saludables, lliures de sorolls i contaminació, en la línia del treball que per fi s’ha emprès a València per l’actual corporació”.