patinets

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha admès que resulta és complicat regular l’ús del patinet elèctric pels carrers de la ciutat i ha insistit la intenció de l’Ajuntament a fixar les seues normes de circulació com més prompte millor, ha afirmat l’edil.

El regidor de tràfic, Giuseppe Grezzi, ha expressat la intenció de l’alcalde en declaracions conjuntes després de visitar les obres de l’aparcament de Ciutat de Bruixes i després de l’engegada de la xarxa de patinets elèctrics de lliure estacionament que l’empresa nord-americana Llime ha distribuït des d’aquest matí per diferents punts de València.

Patinete
Un ciutadà es desplaça amb un patinet pel carril bici en València.

Ribó ha comentat que les noves tecnologies destaquen cada vegada més en la ciutat, però li resulta complicat regular aquest nou mitjà de transport.

Per a Grezzi, ha opinat que l’empresa, Llime, s’està beneficiant d’un limb legal que requereix d’estudi abans de regular-ho, encara que ha garantit que des de l’Ajuntament el fonamental és evitar «una invasió massiva de l’espai públic». Ribó ha admès la complexitat de regular els patinets elèctrics, l’ús dels quals s’ha disparat en els últims mesos, perquè «toca quatre o cinc pals, ja que és un tema de mobilitat, d’activitats i de fiscalitat, entre altres coses».

L’alcalde ha afegit que resulta imprescindible una ordenança que controle la circulació d’aquests vehicles, atès que les innovacions en mobilitats estan contínuament apareixent.

També ha reconegut la seua preocupació per la mobilitat i per «el canvi de paradigma» que s’està experimentat en referència a altres empreses d’economia col·laborativa com Airbnb o Cabify, la qual cosa està provocant molts canvis amb els quals s’haja d’actuar des de l’Ajuntament.

Grezzi ha afirmat que igual que les motos elèctriques, la ciutadania està a favor dels patinets atès que la contaminació i el soroll són menors. Però, per la seua banda ha afirmat que si no es regula existeix un risc d’ocupació d’espai com les voreres que pot posar en perill als vianants.