palau

(ALBA SÁEZ).- Després del trencament del sostre de la sala Rodrigo del Palau de la Música de València, la companyia preveu tancar les seues portes durant un any. Aquesta decisió ha sigut presa després d’explorar les conseqüències i l’estat del Palau després d’aquest accident que va ocórrer el mes de juny passat. Des de llavors el Palau ha romàs tancat i s’ha vist obligat a traslladar la seua programació prevista durant tot aquest temps a altres centres culturals com el Teatre Principal, La Rambleta o el Palau de les Arts.

Així ho confirmava el President del Comitè d’Empreses del Palau, Francisco Palomares on aclaria que les obres per a la reconstrucció intacta del centre podria allargar-se en dotze mesos. Amb aquesta previsió d’inactivitat, s’estudia quines funcions programades per a la temporada 2019/2020 hauran de ser traslladades pel tancament del Palau a altres centres culturals de València.
Música
Sala Rodrigo del Palau de la Música de Valencia

Va ser durant aquest mes de juliol quan els tècnics de l’Ajuntament de València i l’estudi dels arquitectes Parets Pedrosa van visitar l’auditori per a confirmar que l’estructura del Palau no presenta cap problema defectuós. Tot sembla indicar que l’accident es va poder produir per una deterioració d’una part del material que cobreix el sostre de les sales.

“No es recomana l’obertura al públic de les sales José Iturbi i Joaquín Rodrigo mentre no s’inspeccionen adequadament i es procedisca a la seua reparació per part d’una empresa especialitzada”, així ho advertia l’informe dels Bombers. Fernando Giner, representant de la formació política Ciutadans, va titllar de gravíssima la situació i va sol·licitar a Compromís que Glòria Tello, Presidenta del Palau, s’abstinguera de dirigir competències culturals lloc que la considera no apta per a un lloc de tant calibre. També la portaveu del Partit Popular María José Catalá va manifestar el seu desacord i disconformitat sol·licitant una demanda a l’auditoria integral de l’edifici.