La paella celebra el seu primer Dia Mundial amb rècord de degustacions

El World Paella Day repartirà 990 racions de fins a 9 paelles diferents per a homenatjar el plat estrela de la Comunitat Valenciana.

Amb motiu del Dia Mundial de la Paella, la plaça de l’Ajuntament acollirà hui un show cooking en el que es podrà degustar, des de les 11.30 fins a les 13.30 hores, nou tipus de paella de la Comunitat Valenciana on es repartiran 990 degustacions. A la vesprada hi haurà animacions audiovisuals i, a les 20.00 hores, Bajoqueta Rock interpretarà la seua música en directe.

El World Paella Day és el nom amb el qual serà conegut oficialment el 20 de setembre. “Es tracta d’una iniciativa conjunta d’institucions, entitats i professionals per a projectar València com a destinació gastronòmica internacional”, ha ressaltat la regidora de Turisme, Sandra Gómez.

Com a mostra de la versatilitat d’aquest plat, els restaurants Bon Aire (El Palmar), La Granja i Ri-Ra (Sueca), la xef Chabe Soler (La Ferrera, Pinedo) i el Centre de Turisme de Valencia cuinaran nou tipus de paella arribats de diferents punts geogràfics de la Comunitat Valenciana.

El logo d’esta cita gastronòmica consisteix en la figura d’una paella amb els colors de la Senyera i el blava turquesa del mar Mediterrani traçant el número 20 en el seu interior. “Volem que siga un dia en el qual la paella es convertisca en principal protagonista en totes les taules i celebrar que, amb el nostre afecte a aquesta recepta, hàgem aconseguit que siga un dels plats més famosos de tot el món”, apuntava la regidora durant la presentació de l’esdeveniment aquesta setmana.

Segons Gómez, l’objectiu és “mostrar la riquesa de València com a destinació gastronòmica de referència en la dieta mediterrània, tant a nivell nacional com a internacional”. “El dia 20 compartirem la nostra paella amb tothom, perquè qualsevol ciutadà, des de Nova York fins a Tòquio, puga fer la seua pròpia versió de la paella i compartir-la per xarxes socials”.

¿Sabías cual es la mejor paella del mundo?