Pablo Iglesias deja la Vicepresidencia del Gobierno
Pablo Iglesias interviene durante una sesión de control al Gobierno en el Congreso de los Diputados. / EUROPA PRESS

El vicepresident segon del Govern i líder d’Unides Podemos, Pablo Iglesias, ha anunciat que deixa el seu càrrec en l’Executiu. Iglesias serà el candidat a les eleccions autonòmiques de la Comunitat de Madrid. D’aquesta manera, el número u de la formació habitada es mesurarà contra Isabel Díaz Ayuso, candidata del PP.

Iglesias cedirà el lideratge del partit a la ministra de Treball, Yolanda Díaz. Per tant, aquesta assumirà el càrrec de vicepresidenta segona. Així s’ha donat a conèixer aquest matí i ha sigut el mateix Pablo Iglesias qui ha transmès la seua decisió al president de l’Executiu, Pedro Sánchez.

A més, Iglesias també ha anunciat que deixarà lliure el seu càrrec de ministre de Drets Socials al final de la campanya. Aquest càrrec passarà a estar ocupat per Ione Belarra, secretària d’Estat.

“Si els militants volen, em presentaré a les eleccions. Un militant ha d’estar allí on és més útil a cada moment”, ha explicat Iglesias en un vídeo dirigit als militants d’Unides Podemos. “Necessitem una candidatura forta. Madrid necessita un Govern d’esquerres”, ha matisat.

Serà el 4 de maig quan Iglesias es mesure cara a cara contra Díaz Ayuso en una jornada electoral decisiva per a la Comunitat de Madrid i el conjunt d’Espanya.