Astrazeneca y Oxford paralizan los ensayos de la vacuna contra el coronavirus

El grup farmacèutic AstraZeneca ha anunciat la paralització temporal dels assajos clínics referents a la vacuna contra el coronavirus. La companyia britànica que treballa en la investigació al costat de la Universitat d’Oxford ha detectat l’aparició d’una “una malaltia potencialment inexplicable” en un dels participants.

Segons el comunicat oficial, després de la detecció s’ha pausat la vacunació “de manera voluntària”. A més, han activat el “protocol de revisió estàndard” per a “permetre una revisió de seguretat per part d’un comitè independent”. Des d’AstraZeneca asseguren que es tracta d’una acció “rutina” que s’activa sempre que es detecten aquestes anomalies.

El laboratori amb seu a Londres també ha explicat que durant els assajos a vegades hi ha malalties causals. No obstant això, assenyalen que aquestes han de revisar-se de manera independent. “Estem treballant per a accelerar la revisió d’aquest esdeveniment únic per a minimitzar qualsevol impacte potencial en el cronograma de l’assaig”, agreguen.

Respecte a les dades del pacient, no hi ha informació oficial sobre la gravetat del seu estat de salut i el seu lloc de residència.

3 MILIONS DE DOSIS PER A ESPANYA

La vacuna d’AstraZeneca i Oxford era fins ara una de les més avançades contra la COVID-19. El Govern d’Espanya havia adquirit ja un total de tres milions de dosis. La intenció era poder arrancar la campanya de vacunació contra el virus a la fi d’any, data que ara podria demorar-se.

Fins al moment, aquesta vacuna, denominada AZD1222, s’ha provat en milers de voluntaris de Regne Unit, els Estats Units, el Brasil i Sud-àfrica. Actualment es troba en la fase tres dels assajos clínics, l’últim pas per a confirmar la seua eficàcia.

No obstant això, aquesta vacuna no és l’única que va avançada en el seu estudi. La companyia Janssen, empresa de Johnson&Johnson, començarà la setmana vinent els assajos clínics amb 190 voluntaris espanyols.