armas

Agents de la Policia Nacional han desenvolupat en el dia de hui una operació contra la major xarxa criminal del Llevant espanyol dedicada al narcotràfic i al blanqueig de capitals. Un centenar d’efectius han dut a terme nombroses detencions i un total de 13 registres a Alacant, València, Madrid i Barcelona.

Fins al moment s’han intervingut més de 600.000 euros ocults en diversos compartiments a l’interior de diversos domicilis, s’ha procedit al bloqueig judicial de més de 600 comptes bancaris i es tenen localitzades 300 propietats valorades en més de 20 milions d’euros. A més se’ls imputen operacions de blanqueig superiors a 7 milions d’euros.

El dispositiu desenvolupat en el dia d’avui s’emmarca dins de l’operació “Beautiful”, iniciada l’any 2008 i que ha permès l’arrest de més de 40 persones, la confiscació de quasi 4.000 quilos de cocaïna, la intervenció d’armes de foc i un gran nombre de vehicles d’alta gamma i embarcacions de luxe.

L’organització criminal -principalment assentada a Alacant encara que comptava amb fortes ramificacions a Madrid, Galícia, València, Múrcia i Barcelona- es dedicava al tràfic de substàncies estupefaents a la Unió Europea i, de manera paral·lela, blanquejava tots els seus guanys amb diferents mètodes i sistemes.

La investigació està englobada en un dels “EMPACT” d’EUROPOL com a cas d’alt prioritat o “HIGH PRIORITY CASE”, i s’ha desenvolupat de forma conjunta amb agents de Colòmbia, Portugal, Suècia, Romania, França i l’agència britànica NCA.