Agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil han desmantellat en un xalet de Riba-roja de Túria (València) un laboratori d’extracció secundària de droga i han detingut a quatre homes d’entre 34 i 61 anys, d’origen espanyol i colombià, com a presumptes autors de quatre delictes de tràfic de drogues.

Els agents van realitzar cinc registres a València, Riba-roja de Túria, L’Eliana, Xella i Canals on van intervenir quasi 12 quilos de, pel que sembla, cocaïna, 700 quilos de precursors, 58 grams d’anfetamina, 48 grams de metanfetamina, 77 grams de, pel que sembla, marihuana, uns 5.000 euros, una premsa hidràulica, tres motles per a droga, planxes amb diferents logos, tres balances, una màquina d’explicar diners, una màquina d’envasar al buit, tres assecadors artesanals, 20 telèfons mòbils i una escopeta de canons retallats.

Les recerques es van iniciar en tenir coneixement els agents que un grup de persones podrien estar muntant un laboratori d’extracció de drogues a València.

Durant les recerques, els agents van esbrinar la identitat dels sospitosos així com els seus domicilis, i van observar que en diverses ocasions haurien comprat diverses balances, un molinet i productes químics, la qual cosa feia pensar que el xalet podria estar sent utilitzat com a laboratori per a tall o extracció de droga.

Continuant amb les recerques, a principis de febrer els agents van realitzar una entrada en el xalet on van localitzar un laboratori d’extracció secundària de droga, així com van intervenir quatre quilos de, pel que sembla, cocaïna ja processada, 700 quilos de precursors, una premsa hidràulica, motles, logos, planxes per a realitzar paquets, uns 3.000 euros i van detenir a tres homes. Posteriorment, els policies van realitzar un registre en el domicili d’un dels ara detinguts i van intervenir set quilos de, pel que sembla, cocaïna, embalats i empaquetats.

cocaínaDos dies després els agents van detenir a un altre membre del grup i van realitzar dos registres, un en una nau de Canals i un altre en un domicili de Xella on van intervenir 58 grams d’anfetamina, 48 de metanfetamina, 77 grams de, pel que sembla, marihuana, quatre grams de, pel que sembla, haixix, 20 telèfons mòbils i una escopeta de canons retallats.

Finalment, investigadors van esbrinar que els sospitosos rebien enviaments de cocaïna i que aquesta pel que sembla es trobava dins d’un líquid viscós per a posteriorment realitzar en el laboratori l’extracció secundària per a la seua conversió i transformació en paquets de cocaïna per a la seua venda i distribució.

Els detinguts, amb antecedents policials, han passat a disposició judicial.