Valencia se prepara para la segunda edición del Open House 2020
Valencia se prepara para la segunda edición del Open House 2020

València es prepara per a albergar la segona edició de Open House 2020. Aquest esdeveniment se celebrarà del 12 al 18 d’octubre després d’ajornar-se al maig a causa de la pandèmia declarada pel COVID-19. El festival combinarà les modalitats online i presencial en les seues activitats.

El certamen global d’arquitectura posa a disposició una sèrie d’activitats. Aquests actes es desenvoluparan durant els dies previs al festival i durant aqueix cap de setmana. Entre elles destaquen les visites fotogràfiques, les rutes per façanes d’edificis i construccions emblemàtiques.

Al maig, des de OHV es va organitzar una bestreta del festival, on es van celebrar conferències online o projeccions de documentals. El seu objectiu era estimular el diàleg i l’aprenentatge del disseny. Així doncs, se cercava reivindicar la revaloració d’aqueix espai domèstic amb el qual tant ha interactuat la societat.

Novetats segona edició

Aquesta edició 2020, marcada per la crisi del Covid, ha fet que el digital siga una de les fortaleses d’un Festival 2.0. Es planifica produir visites virtuals dels edificis. Aquests tours completaran als presencials i el material audiovisual dels quals passarà a formar part de la Biblioteca Online OHV.

Un dels obstacles és la restricció a la mobilitat entre països. Per això, s’ha planificat programar un festival virtual Open House WorldWide i simultani de totes les ciutats durant els dies 14 i 15 de novembre de 2020. Aquesta iniciativa brinda una oportunitat excel·lent per a augmentar la visibilitat a nivell mundial de la millor arquitectura valenciana.

Valencia se prepara para la segunda edición del Open House 2020
València es prepara per a la segona edició de l’Open House 2020

Éxit en la primera edició

En la seua primera edició, OHV es va sotmetre a l’escrutini de la crítica internacional. El festival va superar amb èxit l’examen amb més de 30.000 visites. També, va comptar amb una audiència en xarxes socials superior als 440.000 impactes. A més, ho va fer amb la satisfacció d’exhibir un lideratge de transformació sense precedents en les últimes dècades: Jardí del Túria, Metre, Museus -IVAM…-, Ciutat de les Arts, Campus Universitaris, Parcs Tecnològics…

L’organització del Festival i la seua cuidada materialització la porta un grup de professionals valencians interessats en els processos d’innovació urbana, de l’arquitectura i la participació ciutadana, que gestiona la llicència de Open House Worldwide, sense ànim de lucre.