Valencia se prepara para la segunda edición del Open House 2020
Valencia se prepara para la segunda edición del Open House 2020

Open House València ha presentat la programació de la seua tercera edició que tindrà lloc el 23 i 24 d’octubre. Durant un cap de setmana, s’obriran les portes de més de 50 edificis icònics de València com a Calma House; la Casa del Limonero; Vivienda FSL111 o la visita al ‘Refugi en la Viña’ de Ramón Esteve.

Aquests nous projectes s’uneixen a propostes d’edificis emblemàtics de la ciutat com la Fundació Bancaixa; l’edifici Veles e Vents; l’Espai Verd; l’Hotel Palau de la Mar; el Teatre el Musical; l’Espai Alfaro o l’església de Sant Joan de l’Hospital.

Durant els dies 23 i 24 d’octubre, des d’Open House València faran possible que tot tipus d’infraestructures, places, jardins i construccions puguen ser recorreguts i explicats pels propis arquitectes i dissenyadors que els van concebre, van transformar, van restaurar i van fer possible.

Són 48 hores de portes obertes per a donar a conèixer les obres arquitectòniques més destacades de la ciutat i, el més important, descobrir llocs ocults, completament desconeguts, que normalment no s’obrin al públic. Tot això

Música, fotografia i xarrades completen Open House València 2021

A més de les visites a edificis i les rutes arquitectòniques, Open House València 2021 està replet d’activitats que conflueixen amb l’arquitectura. Sota el nom ‘Open Music. Arquitectura i Música’ i amb el suport de cerveses Túria, el certamen inclou concerts els dies 23 i 24 en marcs arquitectònics molt representatius.

Així, el dissabte 23 el Jardí de les Hespérides acollirà al col·lectiu ‘Cero en conducta’. Aquests han preparat una sèrie de dos concerts en una localització única. A més, la música també serà l’encarregada de posar el fermall final a aquesta edició. El diumenge 24 tindrà lloc l’espectacle ‘Eròtica techno en l’arquitectura valenciana’ en el Teatre El Musical.

Entre els continguts digitals, el certamen comptarà amb les xarrades ‘It’s a match!’ en col·laboració amb Cosentino. Una sèrie de converses entre arquitectes joves i veterans sobre arquitectura i avantguarda que es podran veure des de la web d’Open House València.

El concurs de fotografia digital ‘Open Photo’ o el concurs d’idees Hackathon completen aquesta programació que conflueix entre les activitats presencials i els continguts digitals.

El programa de continguts ja es troba disponible en la pàgina web del festival amb la informació sobre horaris i els formularis d’inscripció.