La ola de frío obliga a reactivar las alertas por temperaturas extremas en Valencia
Nevada en la Serra de Maiola, Bocairent. / Emblanquinada general a la serra de Mariola #Bocairent però amb un gruix màxim d'uns 5-7 cm. Carretera CV-794 tallada @apuntoratge

L’hivern continua colpejant amb força a València amb temperatures que tornaran a aconseguir valors extrems. Aquesta matinada la província entrarà de nou en nivell de risc per mercuris que arribaran a valors negatius. A més, l’onada de fred polar no acabarà ací i seguirà durant el cap de setmana.

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha anunciat l’activació de l’alerta groga per a aquesta matinada. Aquesta mitjanit, tot l’interior de València i Alacant entraran en nivell de risc per temperatures mínimes extremadament baixes.

Una jornada més, el Racó d’Ademús serà la zona més perjudicada amb uns mercuris que arribaran als -6º. En altres punts de l’interior les temperatures rondaran els -3º i a la ciutat de València el fred també serà protagonista però quedant per damunt dels 0°.

A aquesta alerta groga se sumarà gelades a l’interior. A més, aquest divendres hi haurà intervals de núvols baixos sense descartar precipitacions febles en l’extrem sud de València. En la resta de la província, serà poc nuvolós o estarà buidat. El vent bufarà de component oest fluix, girant a component aquest fluix a la vesprada.

Cara a la mitjanit del divendres al dissabte es reactivarà l’alerta groga amb gelades. No obstant això, en aquesta ocasió només entrarà en nivell de risc l’interior nord de València on podria arribar-se fins als -7°. En els altres punts s’espera una lleugera pujada de les mínimes encara que en l’àrea de Requena es podria seguir amb -1º.

A la ciutat de València els mercuris no descendiran dels 5º i durant el dia aconseguiran màximes de 13º. Hi haurà intervals nuvolosos sense descartar precipitacions febles en el litoral durant el matí, remetent durant la vesprada.