La presidenta de l’Oceanogràfic de València, Celia Calabuig, i el president del Llevant UD, Quico Catalán, han inaugurat el nou espai divulgatiu del centre, promogut per la Fundació Oceanogràfic, per a explicar el procés de “albuferització” que ja ha començat amb la naturalización del Llac Viu, la presència de nombroses aus de l’entorn, principalment de l’Albufera, i l’espontània colonització de granotes procedents de l’últim tram del Túria a l’altura de l’aquari, atretes pels insectes que pobla les algues.

Celia Calabuig va destacar que el Racó de les Granotes és un element més en l’Oceanogràfic però molt significatiu de l’impuls que s’està donant des de la Fundació Oceanogràfic a l’atenció i cura del medi ambient i la fauna autòctona. Producte d’aquesta nova política, el Llac Viu s’ha convertit en una llar para milers d’aquests amfibis. “Ningú millor – va dir – que el Llevant UD, l’equip “granota” de la ciutat de València per a apadrinar aquest racó”.

Quico Catalán y Celia Calabuig intercambian las camisetas en la inauguración del Rincón de las Ranas.

El racó compta amb un mural sobre la xicoteta albufera de l’Oceanogràfic de València i tres granotes gegantes en les quals els visitants es poden fotografiar. Igualment s’ha instal·lat un “pas de granotes” en la passarel·la central per a avisar de la presència dels amfibis.

Per la seua banda, Catalán va celebrar la invitació i el fet que l’equip que representa participe en l’obertura d’aquest punt de divulgació en l’Oceanogràfic i va bromejar amb el moment feliç que viu l’equip en el “que tothom vol convertir-se en granota”.