La Ciudad de las Artes crecerá con un nuevo espacio de 20.000 metros cuadrados
Ciudad de las Artes y las Ciencias de Valencia. / DIMITRI

El complex de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València cerca continuar creixent. El famós espai cultural del Túria albergarà un nou edifici que cobrarà vida pròximament.

La Ciutat de les Arts compta amb un espai buit de 20.000 metres quadrats. Es tracta d’un solar situat després de l’Oceanogràfic, concretament darrere del centre d’investigació Príncipe Felipe. Aquest lloc pertany actualment a CACSA, els qui ja estan pesant en totes les possibilitats que ofereix l’espai.

El director general de CACSA, Antonio Torres, ha assegurat que l’objectiu del futur edifici és dotar a la zona d’un servei que no siga exclusivitat de la Ciutat de les Arts. Entre les idees que remenen destaca la construcció d’un hotel o alguna edificació d’ús turístic.

“Podria haver-hi algun edifici amb serveis no sols per a CACSA, com un hotel o algun tipus d’activitat que estiga relacionada amb el turisme i amb el propi complement de la Ciutat de les Arts i les Ciències. També algun altre desenvolupament terciari que ja veuríem“, ha avançat.

Respecte a l’estat del projecte, Torres ha explicat que ja es treballa en una primera fase. “En aquest moment no hem iniciat la idea del desenvolupament. El primer que volem fer és solucionar el tema de les làmines perquè ocupen mig solar”, ha assenyalat.

Ara com ara han començat les converses amb l’Ajuntament de València per a veure la parcel·la en el seu conjunt; estudiar les cessions hauran de realitzar-se al propi consistori i estudiar com redistribuir les activitats que es podrien fer en el nou espai.

Torres ha volgut ser optimista davant el futur projecte. Assegura que enguany es definirà la idea per a en 2023 poder començar a desenvolupar-la.