L’Oceanogràfic està d’enhorabona després d’aconseguir l’acreditació més exigent del món en cuidat animal.

La instal·lació zoológica valenciana ha aconseguit ser la primera d’Europa que ingressa en l’Associació de Zoos i Aquaris dels Estats Units, després de certificar que compleix amb els estàndards més alts de benestar animal i en les àrees de conservació, educació, ciència, entreteniment.

L’organització AZA ha definit el model del Oceanogràfic com a exemplar per la seua competència en favor del benestar animal, derivat de les seues mesures de maneig animal, enriquiment i cura veterinària, així com del fet que un organisme consultor extern coordine i avalue el programa i els seus resultats.

La AZA és una organització sense ànim de lucre constituïda per més de 200 institucions, que compleixen amb el major nivell d’excel·lència en la cura d’animals, brinden una experiència familiar divertida i educativa i dediquen milions de dòlars a la investigació científica, la conservació i els programes d’educació.

El Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències forma part i està acreditat per totes les associacions nacionals i internacionals més rellevants com l’Associació Ibèrica de Zoos i Aquaris, l’Associació Europea de Zoos i Aquaris, l’Associació Europea de Mamífers Marins.