Campanar

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública inicia este dijous les obres d’adequació per al servei d’urgències del nou Espai Sanitari Campanar-Ernest Lluch. Es tracta de les obres previstes en la primera fase d’este nou espai sanitari i que consisteixen en la rehabilitació de l’edifici situat en el carrer Joaquín Ballester, que oferirà el servei d’urgències a la població dels barris de Campanar, Tendetes i el Calvari.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha assenyalat que “l’inici d’estes obres suposa el començament d’un projecte que va a millorar considerablement l’assistència sanitària als veïns d’esta zona de València, retornant-los uns serveis sanitaris de qualitat que van perdre després del trasllat a Malilla de l’hospital La Fe de València”.

El cost d’adequació d’este edifici de Campanar, destinat de manera provisional al servei d’urgències fins a la creació del nou Centre de Salut Campanar II, és de 685.855,93 euros.

Ana Barceló amb Ignacio Carbonell Cantí.

El passat mes de juliol va eixir el guanyador del Concurs d’Idees Espai Sanitari Campanar Ernest Lluch, que va recaure en Ignacio Carbonell Cantí, qui serà l’encarregat d’elaborar el pla específic per a la resta d’infraestructures que compondrán este espai sanitari.

En este sentit, Ana Barceló ha volgut ressaltar que “l’objectiu de la Conselleria de Sanitat és afrontar les necessitats reals dels ciutadans en matèria sanitària i amb este nou projecte sanitari, que serà referent a la Comunitat Valenciana, s’acostarà a la ciutadania de València especialitats com a rehabilitació, salut sexual. Salut mental, radiologia o cirurgia menor i major ambultaroria, entre unes altres”.

Campanar
Maqueta ganadora del Concurso de Ideas Espai Sanitari Campanar Ernest Lluch.

Així serà el nou Espai Sanitari

L’edifici disposarà en la planta baixa: el vestíbul d’accés, recepció, magatzem, sala d’extraccions, sala de tractaments, cambra de brosses, zona d’espera, condícies i circulacions. La comunicació amb la planta primera es va a reforçar amb un ascensor.

La planta primera alberga dues consultes d’urgències i tractaments, sala d’observació, sala de rajos X, vestuari i control, oficis de net, brut i farmàcia, magatzem, cambra de neteja, dos dormitoris, sala d’estar i condícia de personal, cambra per a grup electrògen, cambra d’instal·lacions, sala per al RACK, armari per al CGP, zona d’espera, condícies i circulacions.

El projecte Espai Campanar-Ernest Lluch s’està desenvolupant en diverses fases i comptarà amb un centre de salut i un centre d’especialitats que en aquests moments es troben en redacció de projecte.

Maqueta guanyadora d’Ignacio Carbonell Cantí.

L’Espai Sanitari Campanar Ernest Lluch comptarà amb el nou centre de salut ‘Campanar II’ que tindrà servei d’urgències les 24 hores, i oferirà cobertura a les zones de Campanar, Tendetes i El Calvari. Així mateix, comptarà amb el Centre d’Especialitats d’alta Resolució Campanar, que serà l’únic amb radiologia, TAC, ressonància magnètica i Cirurgia Major Ambulatoria.

Gràcies a aquests centres s’oferirà a la població d’esta àrea els serveis d’especialitats de rehabilitació, salut sexual, salut mental, garbellat de càncer de mama, radiologia, endoscòpies, un PAS, cirurgia menor i major ambulatoria.

D’altra banda, del guanyador del concurs d’idees creat per a este projecte hi ha previstes altres infraestructures que completen el que serà este espai sanitari.

En concret, està previst un hospital de crònics i llarga estada, un centre de rehabilitació integral ambulatori, un centre de trobada de pacients de salut mental, quatre hospitals de dia per a l’atenció de trastorns mentals, un centre d’estudis en salut i gènere, una escola de salut, una casa del pacient i l’ampliació de l’aparcament subterrani. En l’exterior es contempla un parc urbà que connectarà l’espai entre totes les àrees.

El nou espai sanitari de Campanar comença a prendre forma