La Comunitat Valenciana registra la cifra de contagios de coronavirus más baja desde la primera semana de marzo
Puerta del Hospital Clínico de Valencia.

La situació sanitària als hospitals valencians ja és «insostenible» amb 20 hores de mitjana per a obtenir un llit. El sindicat CSIF ha denunciat la saturació que viuen els hospitals de València i ha exigit solucions «immediates».

La Central Sindical Independent i de Funcionaris ha demanat a la Conselleria de Sanitat reforçar els serveis d’urgències hospitalàries i destinar més personal a atenció primària.

El sindicat ha posat l’accent en les dificultats que pateix la sanitat valenciana amb un personal «insuficient i exhaust». A més, ha alertat que a penes queda espai lliure en condicions per a instal·lar a pacients davant el increment d’ingressos per malalties respiratòries.

CSIF ha explicat en un comunicat que La Fe té avui 26 dels 27 llits de l’UCI ocupades. Així mateix, a primera hora del matí hi havia sis pacients en el servei d’Urgències a l’espera de llit, en algun cas amb una desena d’hores en aqueixa situació.

El sindicat ha participat en la concentració de junta de personal davant l’entrada de l’edifici reclamant més mitjans que ha tingut lloc a les 9.30 hores i que es repetirà a la mateixa hora demà, el dijous i el divendres.

PACIENTS SENSE LLIT, HORES D’ESPERA I MALALTS DERIVATS

A més de La Fe, CSIF també ha denunciat que a l’hospital Clínic hi havia 26 pacients en Urgències esperant llit lliure en planta aquest matí. Segons han assenyalat, les esperes en alguns casos era de més de 20 hores.

La situació s’agreuja en aquest recinte degut al tancament d’una sala d’UCI. Això ha obligat a habilitar espai en unitats de Reanimació o Observació per a instal·lar-los. Així mateix, alguns pacients han hagut de ser derivar-los a altres hospitals.

CSIF assenyala que aquest context de saturació es repeteix en hospitals com el Peset i General de València. A més, succeeix el mateix en els centres sanitaris de Xàtiva i Sagunt. En aquest últim a primera hora del matí hi havia sis pacients en Urgències a l’espera de llit.

Abans de res això, CSIF reclama solucions immediates i exigeix a Sanitat que «no les dilate més». La central sindical considera imprescindible un reforç urgent de personal en atenció primària i als hospitals valencians.