Les presses del dia a dia i la falta de temps per a cuinar ens està portant a un problema greu de salut. Els nutricionistes alerten: l’obesitat infantil ja és una pandèmia entre els xiquets i adolescents valencians de 2 a 17 anys.

Al costat d’una manera de vida més sedentari, “els xiquets obesos es transformaran en adults obesos: 5 de cada 7 adolescents amb sobrepès mantindran aqueix estat d’adults.  Hui dia, la Comunitat Valenciana compta amb quasi un 40% de la població amb sobrepès i prop d’un 20% amb obesitat”, alerta Luis Cabañas, Secretari del Col·legi Oficial de Dietistes i Nutricionistes de la Comunitat Valenciana.

Això comporta al fet que els xiquets obesos i amb sobrepès tinguen més probabilitats de patir malalties com la diabetis i malalties cardiovasculars quan siguen adults.

Un seriós problema, que segons els nutricionistes i dietistes de la Comunitat Valenciana, anava a ocórrer. El sobrepès, l’obesitat i les malalties connexes són en gran manera prevenibles. A més, afig Cabanyes, les taxes d’obesitat continuen creixent.

Segons l’informe elaborat pel citat Col·legi Oficial, la població de 65 anys, els xiquets i els adolescents valencians són els que pitjor mengen.

“En els nostres plats ens falten llegums, verdures, fruites, fruita seca i ens sobren moltes carns, moltes coccions fregides i el típic arròs amb coses on la meitat del plat és arròs quan havien de ser verdures”, conclou Cabanyes.