El nuevo carril bici que llegará a Valencia
Eje ciclista José María Haro con José Aguilar.

La ciutat de València comptarà pròximament amb un nou carril bici. La Junta de Govern Local ha aprovat aquesta setmana la licitació de la nova via ciclista dels carrers de José Aguilar i José María Haro.

El nou eix ciclable de València sorgeix dels pressupostos participatius Decidim VLC 2018. Segons arreplega la informació consistorial, mesurarà 620 metres; serà bidireccional; i estarà segregat sobre la calçada.

El vicealcalde i portaveu municipal, Sergi Campillo, ha explicat que el nou carril també comportarà una millora per a la mobilitat de vianants de l’entorn. Aquest donarà servei als barris d’Aiora, en el districte de Camins al Grau; i l’Illa Perduda, en el districte d’Algirós. A més, connectarà el carrer de Jeroni de Montsoriu i l’avinguda de Blasco Ibáñez pels carrers de José Aguilar i José María Haro.

En aquest cas, l’eix ciclable comporta també la creació d’un nou pas per a vianants al carrer José Aguilar amb Jordi de sant Jordi; dotze nous escocells en José Aguilar i dos en José María Haro; nous aparcabicis i places de motos; així com la reparació i substitució d’embornals i rajoles en mal estat.

El nou carril-bici té un pressupost de 490.000 euros i, una vegada adjudicades, les obres duraran quatre mesos i mig.