La nueva Plaza de la Reina abre parcialmente antes de su estreno
Estado actual de las obras de la plaza de la Reina

Les obres que transformaran la Plaça de la Reina en una zona per a vianants conclouran a la fi de juliol. Així ho ha confirmat aquesta setmana l’alcalde de ValènciaJoan Ribó, en comprovar l’evolució del procés de remodelació d’aquest espai d’uns 10.000 m².

Malgrat continuar els treballs de construcció, els vianants ja poden accedir a una part de la plaça i caminar pel nou paviment i és que el 80% de la superfície ja està pavimentada quedant al voltant de 850 m² per acabar. A més, per a cobrir el sòl s’han utilitzat pedres de 10 cm de gruix que evitaran les relliscades dels vianants en dies de pluja.

D’altra banda, la nova plaça comptarà amb més de 900 places per a asseure’s i 115 arbres nous. Entre altres novetats, està el sombraje de la zona que es retirarà quan no faça falta; la instal·lació de nebulitzadors; i els nous serveis del rehabilitat aparcament amb 300 places i punts de recàrrega elèctrica.

Segons les últimes declaracions de Ribó, les obres de la Plaça de la Reina estan “molt avançades”. “S’estan complint els terminis en els quals estava plantejat el seu acabat. En principi està previst que es finalitze a la fi del mes de juliol”.

Joan Ribó i Grezzi en la seua última visita a les obres de remodelació de la Plaça de la Reina.

UNA PLAÇA DE LA REINA MÉS VERDA I AMB HISTÒRIA

Al marge d’aquests canvis, la ciutadania també trobarà la senyalització de la traça de l’antiga muralla romana i recuperarà la perspectiva visual de la porta barroca de la Seu i símbols del passat com les vies del tramvia del segle XX.

Respecte a la plantació d’elements verds i de mobiliari urbà, s’iniciarà dilluns que ve per a concloure el 30 de juny. Amb aquesta fase es començarà a veure una plaça molt més verda i arbrada que l’actual.