Giuseppe Grezzi en los estudios de 7 Televalencia.
Giuseppe Grezzi en los estudios de 7 Televalencia.

La  peatonalitzacoó de la Plaça de l’Ajuntament de València continua vent en popa. La mesura ha alçat nombroses polèmiques entre l’oposició i comerciants, una situació que el mateix Giuseppe Grezzi ha tractat d’aclarir.

El regidor ha concedit una entrevista exclusiva al digital de 7 Televalencia per a explicar tots els detalls de la conversió en zona de vianants. A més, ha donat la seua postura referent a els canvis del carrer Colón que s’aplicaran el pròxim 23 de març.

Primera setmana d’obres en la Plaça de l’Ajuntament. A trets generals, Quines són les actuacions que s’estan realitzant?

És un conjunt d’actuacions. Es tracta de la peatonalització de la Plaça de l’Ajuntament amb un sistema de tancament, amb un disseny nou i modern. Després s’ha de garantir aqueixa accessibilitat universal. Per al transport públic cal fer una plataforma i marquesines en el bescanviador del carrer Xàtiva. Després les marquesines i plataformes dins de la mateixa plaça, que són les obres que han començat ara.

Grezzi amb Sylvia Costa en 7 Televalencia.

Es parla de peatonalització i reforma de la Plaça de l’Ajuntament, Però s’eliminarà l’asfalt que hi ha per al trànsit rodat o es mantindrà?

El que s’està estudiant és l’actuació integral de millora de tot aqueix espai. Això són dues fases. Nosaltres farem un primer tancament de la plaça, que és la conversió en zona de vianants, perquè ara no passen cotxes.

Mentrestant s’està fent el projecte per a reformar-la en el seu conjunt i ja saber quin serà el paviment de les voreres, el tipus de material… Una mica com està passant en el projecte de la Plaça de la Reina.

El que estem estudiant és veure quina qualitat té l’asfalt. Si és millorable es farà una cosa per a poder utilitzar aquest espai. Ja s’eliminarà després tot i es tornarà a fer el projecte integral. Per això estem encara en la fase participativa. D’altra banda, es farà un concurs d’idees i tot un procés. És molt semblant, com he dit, al projecte de la Plaça de la Reina.

Segons dóna a entendre, el 20 de març la plaça es tancarà al trànsit. No obstant, la reforma no estarà feta encara.

L’actuació d’ara ja és una reforma de l’espai. A vegades quan ens referim a això estem acostumats a definir les coses segons unes claus i uns conceptes interiors. Ara està canviant molt com s’actua, per això parlem de conversions en zona de vianants, que poden ser de diferents tipus.

No necessàriament s’ha de fer tota una obra de pavimentació. Peatonalització és que puguen anar els vianants, la gent caminant, amb bici respectant als altres… Si recuperem un espai on no passen cotxes es pot veure de diferents maneres. Nosaltres estem en aqueixes dues fases, en concret en la primera fase de conversió en zona de vianants. Per això faig el paral·lelisme amb la Plaça de la Reina, perquè el que farem és la pavimentació integral.

Giuseppe Grezzi en el plató de ‘Àgora’ moments abans del debat celebrat el dimarts 18 de febrero.

La peatonalització afectarà el carrer Colón. De 500 autobusos diaris ara passaran 850. No hi ha més por a la contaminació i a l’excés de trànsit en aqueix carrer?

Si nosaltres calculem en nombre de vehicles motoritzats que passen ara pel carrer Colón estem parlant de més de 16.000 cotxes. Des que obrim l’anell ciclista fa tres anys ja ha baixat en un 25% el nombre de vehicles. Si l’ocupació dels vehicles és de 1,3 persones de mitjana això suposa la passada d’unes 10.000 persones. Amb els autobusos estem transportant uns 30.000 viatgers.

En el fons el que estem reduint és la contaminació. Passaran menys vehicles individuals i més vehicles que tenen una capacitat de fins a 60 persones. A més, la qual cosa posarem són autobusos híbrids, que amb una velocitat inferior als 30 km/h utilitzen motor elèctric, per tant, es reduirà la contaminació. El que estem fent és reduir vehicles motoritzats privats que són els que generen contaminació.

Convertir en zona de vianants un centre requereix d’una millora del servei de transport públic.

S’incrementarà la freqüència de pas al carrer Colón i s’incrementarà notablement al carrer La Pau i en la Plaça de l’Ajuntament. Posarem una llançadora que passa cada quatre minuts.

A més hi ha una qüestió, nosaltres ara mateix estem portant onze línies a la Plaça de la Reina que perden moltíssim temps a girar i és menys eficient. El que tindrem ara és una línia molt regular, molt potent, amb molts mitjans, amb una freqüència de quatre minuts i a més amb regularitat. Això vol dir que el que evitarem és que hi haja dos autobusos, un darrere d’un altre, i ser molt més eficients.

Un factor fonamental d’aquesta reforma és que les línies que passen per Colón tindran regularitat perquè no estan perdent temps pel centre, perquè ja tenim una llançadora de servei.

Els comerciants han protestat i han declarat sentir-se “enganyats”. Segons ells, vostès portaven tres anys amb l’estudi del trànsit de Colón i en cap moment els van informar.

Jo m’he reunit diverses vegades amb ells. De fet, em vaig reunir l’endemà d’anunciar la mesura i vam estar explicant tot. En aquests anys ens hem reunit moltíssimes vegades. Jo crec que tinc rècord de reunions amb tots els agents de la ciutat. La Mesa de Mobilitat l’hem creada nosaltres, abans del 2015 no existia.

Els comerciants han emès un comunicat en el que diuen que sí que existeix eixa Mesa de Mobilitat però que del projecte de Colón no s’ha parlat.

El projecte de Colón és conseqüència de les peticions que ens han fet arribar en moltes reunions i públicament de la millora del transport públic. Si nosaltres estem d’acord a convertir en zona de vianants la Plaza de la Reina i de l’Ajuntament i els comerciants estan d’acord. Per a donar aqueix servei de qualitat des dels barris per a portar a la gent al centre, si els autobusos arriben ràpidament estan portant molta gent al centre, que és el que volen els comerciants.