Así es el pasaporte sanitario para viajar en tiempos de pandemia

La Associació Internacional del Transport Aeri (IATA) ha desenvolupat una aplicació per a dispositius mòbils. Esta app es diu “IATA Travel Pass”. Es tracta d’un passaport sanitari que veurà la llum al març i la seua funció serà acabar amb els papers en físic. Proporcionant mes seguretat i eficiènciaA més, facilitarà el moviment transfronterer de passatgers, ajudant a la volta al complet de vols internacionals. 

“Esta aplicació es un pas mes cap a la recuperació completa del sector del turisme y dels viatges, tan afectat per la pandemia. L’objectiu es donar a torst els governs la confiança per a reobrir les fronteres als viatgers, basant-se en els datos verificats de provess y vacunacions”, explicava el CEO de Aervio, Santiago Montero.

Aquest sistema inclourà els requisits per a entrar a cada país i un llistat dels centres de prova i vacunació. Gràcies a això, els passatgers podran trobar els llocs autoritzats on realitzar-se la prova PCR o vacunar-se.

Esta mesura ha de ser encara acceptada per les aerolínies, a pesar de que dues de les mes importants ja han començat a provar-la. Una d’elles és Etihad Airways, què s’estrenarà amb els vols d’Abu Dhabi en el mes de març. L’altra companyia serà Emirates, que la incorporarà a l’abril.

Mitjançant aquest sistema, les companyies turístiques esperen tornar a reprendre les seues activitats, per al que necesiten l’obertura de fronteres.