El 27 de juny el vaixell Mein Schiff 2 de la companyia TUI Cruises realitzarà escala en el Port de València. Serà el primer dels diversos creuers que atracaran aquest estiu en el recinte valencià, una activitat paralitzada des que l’Estat d’Alarma va prohibir aquesta activitat fa 15 mesos. Es tracta d’un creuer nacional que atracarà en el Moll 1 provinent d’Alacant. Després de la parada, partirà a Barcelona encara que realitzarà una segona escala en el port valencià l’11 de juliol.

Així ho ha anunciat la responsable de creuers de l’Autoritat Portuària de València, Francesca Antonelli. Aquesta ha destacat “la il·lusió per un fet que el sector estava esperant amb molta urgència”.

“És important ressaltar que aquest primer vaixell que ens visita realitza un itinerari peninsular, no és un creuer internacional. Ara mateix les navilieres han de refer les seues rutes, reposicionar els seus vaixells, contractar la tripulació i, per descomptat, posar en venda les cabines. Això els portarà algunes setmanes i preveiem que per a juliol puguen arribar els primers creuers internacionals“, ha assegurat Antonelli.

El Mein Schiff 2, de 316 metres d’eslora i construït en 2019, és un vaixell d’última generació totalment sostenible. Arribarà amb un màxim de 655 tripulants i el 60% de la seua capacitat de passatgers, en concret 1.879. A més, disposen de zones d’aïllament i reforç sanitari per a atendre qualsevol incidència.

Mein Schiff en el Port de València al maig 2019.

Màxima seguretat per a visitants i ciutadania

L’atraque dels creuers a València es realitzarà d’acord amb una sèrie de mesures de seguretat sanitària. “Els protocols són exhaustius. Arrepleguen test d’antígens i PCR anteriors a l’embarque per a tot el passatge i la tripulació; protocols de separació de fluxos; distanciament social; control d’estat de salut en les operatives de trànsit com les que es realitzaran a València; i el que és molt important per a la ciutadania, visitaran la ciutat en excursions bambolles, no permetent les visites per lliure per part del passatge“, ha indicat Antonelli.

Es realitzaran visites exclusivament guiades, sense possibilitat del passatger de baixar a destinació pel seu compte. Tot això amb grups reduïts i més experiències a l’aire lliure. I és que a més de visitar la ciutat amb excursions panoràmiques per autobús o rutes a l’aire lliure per l’Albufera o L’Horta, també s’oferiran destinacions com Requena, Sagunt o la Vall d’Uixó, entre altres.

Una notícia molt esperada

L’obertura del sector creuerista era una notícia molt esperada per a tot el sector que participa en aquesta activitat: comerç, hostaleria, guies turístics, transport, serveis culturals o alimentació, entre altres.  I és que els 15 mesos d’inactivitat del turisme de creuers a València ha suposat que la ciutat i els seus voltants hagen deixat d’ingressar uns 70 milions d’euros.

València és una destinació mitjana i sostenible en creuers amb uns 400.000 visitants i 200 escales a l’any. Així, la previsió de l’APV abans del coronavirus era d’uns 450.000 turistes per a enguany. “Previsions que ara desconeixem perquè les navilieres han de tornar a organitzar els seus itineraris i escales. El que sí que coneixem és que el món creuerista té moltes ganes de tornar a la normalitat”, ha matisat Francesca Antonelli.