La Comunitat Valenciana implanta nuevas restricciones para frenar el coronavirus
Una patrulla de la Policía Local de Valencia patrulla en la playa de la Malvarrosa en el primer fin de semana de cierre perimetral.

La Conselleria de Sanitat ha resolt prorrogar amb algunes modificacions les mesures addicionals dictades en la Comunitat Valenciana per a frenar el coronavirus. Aquesta pròrroga, al costat de les modificacions, entra hui en vigor. A més, les mesures s’estendran fins al dia 15 de febrer a les 23.59 hores.

Una de les novetats afecta a l’ús de la màscara. Aquesta passa a ser obligatòria per a majors de sis anys durant la pràctica d’activitat física. Per tant, des de hui ha d’utilitzar-se quan es realitze esport tant dins dels nuclis urbans com en els espais de naturalesa o a l’aire lliure dins de nuclis de població, platges i piscines.

De la mateixa manera, a les platges urbanes es podrà passejar o fer esport. No obstant això, caldrà mantenir la distància social i portar màscara. Per contra, en els espais de naturalesa o platges fora dels nuclis urbans, la màscara és recomanable però no obligatòria. A més, la Generalitat recorda que el número màxim és de dues persones (excepte convivents).

TANCAMENTS ADDICIONALS

Els comerços continuaran tancant a les 18.00 hores. Les excepcions són aquells que embenen productes d’alimentació; begudes; productes higiènics; establiments farmacèutics; sanitaris; òptiques; productes ortopèdics; serveis de perruqueria i d’aliments per a animals de companyia.

No obstant això, hi ha una novetat. El Consell també ha obligat al tancament de saunes, spas, soláriums, banys turcs, balnearis, salons de massatges i establiments similars.

REUNIONS SOCIALS

Al marge d’aquests canvis, es mantenen les restriccions relatives a les reunions socials. Per a frenar els brots de coronavirus, estan prohibits les trobades de més de dues persones excepte convivents. Aquestes trobades només poden produir-se en espais públic. En els domicilis i espais d’ús privat només es permet la permanència de persones que pertanyen al mateix grup de convivència.

Les excepcions són les activitats no professionals relacionades amb la criança i les cures de menors d’edat; persones majors; persones en situació de dependència, amb diversitat funcional o en situació d’especial vulnerabilitat; la convivència alterna de fills amb els seus progenitors no convivents; i l’acolliment familiar de persones menors d’edat en qualsevol de les seues tipologies.

A més, també s’exceptuen les reunions de persones amb vincle matrimonial o de parelles que viuen en domicilis diferents; o de les persones que viuen soles, que podran formar part d’una altra única unitat de convivència.

Continuen sense estar incloses en les limitacions previstes a les reunions: les activitats laborals, institucionals, de transport i centres docents.

TANCAMENT PERIMETRAL I TOC DE QUEDA

D’altra banda, es mantenen les limitacions d’entrada i eixida de la Comunitat Valenciana. Aquestes continuen restringides excepte desplaçaments adequadament justificats.

També continua vigent des de les 15.00 hores del divendres fins a les 06.00 hores del dilluns, l’entrada i eixida de persones dels municipis i grups de municipis amb població superior a 50.000 habitants. Aquestes són: València, Alacant, Elx, Castelló de la Plana, Torrevieja, Torrent, Orihuela, Gandia, Paterna, Benidorm, Sagunt, Alcoi, Sant Vicent del Raspeig, Elda-Petrer i Vila-real.

Així mateix, es prorroga la limitació a la llibertat de circulació de les persones en horari nocturn entre les 22.00 i les 06.00 hores en tot el territori de la Comunitat Valenciana.