Javier Oliver al costat de la seua esposa Carmen, posen rumb l’escalada de l’Everest, una iniciativa benèfica amb l’objectiu de recaptar fons per a la recerca oncològica contra el càncer.

Oliver ha realitzat la mateixa ruta que van seguir Edmund Hillay i Tenzing Norgay, els primers a conquistar el cim en 1953. La primera parada va tenir lloc en la vall glacial del Khumbú, per a posar rumb al camp base de l’Everest. Des d’allí van poder gaudir d’una nevada impressionant i vistes extraordinàries.

Equipo norteamericano que justo a Javier Oliver conquistarán la cima del Everest.

El muntanyista que reconeix no ser un expert es troba actualment sobre Lobuche, un assentament prop de la muntanya Everest, a Nepal. Amb la companyia d’un grup americà, Oliver pateix per les poques hores de somni malgrat el gran gaudi de l’ascensió i el mirador excepcional del que gaudeixen.

Després de quasi un mes, Oliver es troba a tan sol 12,1 km de distància de la muntanya Everest per a aconseguir el seu objectiu. D’entre els quals és dipositar el mocador faller de 7 Televalencia, que ha portat durant tota l’expedició.

Oliver tractarà d’aconseguir el cim al voltant del 10 de maig. Esta iniciativa solidària  de “Encordados por la vida” no és només una superació personal per al muntanyista sinó d’aconseguir aquests reptes esportius per a ajudar en la recerca oncològica i recaptar fons.

Javier Oliver, l’espanyol que coronarà l’Everest per a lluitar contra el càncer