8.848 metres d’altitud és l’altura de la muntanya més alta del món: l’Everest. El mateix cim que tractarà d’aconseguir Javier Oliver, un notari de professió i muntanyenc de vocació que este 23 de març partirà des de València fins a l’Himàlaia amb un objectiu molt clar: recaptar fons per a la recerca contra el càncer.

Abans de sumar-se a l’expedició nord-americana amb la que tractarà d’aconseguir el cim al voltant del 10 de maig, Oliver ha visitat el programa informatiu ‘7 al Dia’ per a donar a conèixer el projecte ‘Encordados por la vida‘. Es tracta d’una iniciativa solidària engegada al costat de la seua dona, Carmen González-Meneses, que va més enllà de la superació personal doncs es tracta a aconseguir reptes esportius per a ajudar en la recerca oncològica mentre es difonen els valors de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC): una vida saludable, alimentació adequada, pràctica esportiva i l’ajuda al malalt.

Everest
Javier Oliver en la cumbre del Illimani (6.438 mts.).

Oliver recorrerà la serralada de l’Himàlaia a través del vessant nepalés, la mateixa ruta que en 1953 van seguir Edmund Hillary i Tenzing Norgay, els primers a conquistar l’Everest. El primer pas serà aconseguir la vall glacial del Khumbu per a posar rumb al camp base a 5.350 metres d’altitud. Després d’aquests primers passos li succeiran la Cascada de Hielo, el Vall del Silencio, Bandas Amarillas, el Collado Sur y el Escalón de Hillary.

Per a l’expedició, Javier Oliver ha assegurat portar el mocador faller de 7 Televalencia i dipositar-ho en el cim sempre que l’Everest es deixe coronar-ho. Fins que arribe l’esperat moment, 7 Televalencia estarà en constant interacció amb la família d’Oliver per a anar mostrant el procés de pujada de la muntanya més alta del planeta i veure així com es compleix l’objectiu: ajudar en la recerca contra el càncer.