El festival de cinema educatiu més important a nivell nacional arranca la seua sisena edició a València. La MiCe (Mostra Internacional de Cinema Educatiu) celebrarà del 10 al 24 de febrer este certamen en el que s’espera l’assistència de prop de 30.000 assistents per a participar en el desenvolupament de projeccions, tallers i col·loquis amb directors i actors, entre moltes altres activitats que posen el focus en el setè art i l’educació.

«La MiCe cerca que els xiquets i joves puguen llegir i escriure imatges», així avançava la finalitat del certamen el seu director, Josep Arbiol, durant el seu pas per 7 Televalencia. Un festival dirigit tant a estudiants com als docents, des d’infantil a la universitat, per a desenvolupar la seua formació en l’àmbit audiovisual com a vehicle per a la comunicació i la transmissió de la cultura.

El festival que donarà el seu tret d’eixida dissabte que ve en el Palau de Les Arts comptarà amb l’actriu Marisa Paredes com a padrina de l’edició, tan sols una setmana després d’haver rebut el Goya d’Honor 2018. És en este aspecte on es dóna una curiosa coincidència que aclaria Arbiol: «el Goya li’l va donar Agustí Villaronga que casualment és el nostre director homenatjat, així que anem a repetir els Goya encara que segur que més divertit».

“Emirats, Índia i Korea estan seguint el model de la MiCe valenciana”