“En la MiCe repetirem els Goya però més divertits”

El director de la Mostra Internacional de Cinema Educatiu, Josep Arbiol, avança tots els detalls de la sisena edició de la MiCe.

El festival de cinema educatiu més important a nivell nacional arranca la seua sisena edició a València. La MiCe (Mostra Internacional de Cinema Educatiu) celebrarà del 10 al 24 de febrer este certamen en el que s’espera l’assistència de prop de 30.000 assistents per a participar en el desenvolupament de projeccions, tallers i col·loquis amb directors i actors, entre moltes altres activitats que posen el focus en el setè art i l’educació.

“La MiCe cerca que els xiquets i joves puguen llegir i escriure imatges”, així avançava la finalitat del certamen el seu director, Josep Arbiol, durant el seu pas per 7 Televalencia. Un festival dirigit tant a estudiants com als docents, des d’infantil a la universitat, per a desenvolupar la seua formació en l’àmbit audiovisual com a vehicle per a la comunicació i la transmissió de la cultura.

El festival que donarà el seu tret d’eixida dissabte que ve en el Palau de Les Arts comptarà amb l’actriu Marisa Paredes com a padrina de l’edició, tan sols una setmana després d’haver rebut el Goya d’Honor 2018. És en este aspecte on es dóna una curiosa coincidència que aclaria Arbiol: “el Goya li’l va donar Agustí Villaronga que casualment és el nostre director homenatjat, així que anem a repetir els Goya encara que segur que més divertit”.

“Emirats, Índia i Korea estan seguint el model de la MiCe valenciana”