Metrovalencia arranca el servicio 24 horas por Fallas
Varios falleros esperan el metro en la estación de Xàtiva.

Durant cinc jornades consecutives, Metrovalencia estarà operatiu les 24 hores del dies. Els metres i tramvies de la ciutat de València tindran servei nocturn durant la setmana gran de les Falles.

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha sigut el responsable d’anunciar la mesura. Segons ha avançat per mitjà de l’aplicació TikTok, l’horari especial faller arrancarà el 15 dimecres 15 de març i est es prolongarà fins a la matinada del dilluns 20.

«El metre estarà des del dia 15 fins al dia 20 obert les 24 hores del dia. Em sembla molt important perquè és fonamental que el transport públic es dinamitze. Convidem a la gent al fet que utilitze el transport públic i use el mínim el cotxe», ha explicat Ribó.

L’obertura nocturna del metre i tramvia en Falles és un fet que succeeix any rere any. Amb aquesta mesura es facilita la mobilitat dels valencians i turistes des del dia de la Plantà. En estendre’s l’obertura de Metrovalencia al dia 20, també se cerca garantir el transport a l’acte de la Cremà amb els posteriors retorns després de la seua finalització.

D’altra banda, l’alcalde també ha matisat que tornarà a eliminar-se el pagament de la zona blavaCom ja va avançar el regidor de MobilitatGiuseppe Grezzi, en 7 Televalencia, la mesura entrarà en vigor el dissabte 11 de març.

La interrupció del servei d’ORA es mantindrà totes les Falles. El pagament es recuperarà el dilluns 20 de març a les 09.00 hores, dia en què la València ja operarà amb normalitat. A més, durant aqueix període la zona taronja serà d’ús exclusiu per a veïns igual que la verd.