Màxim

Havia dit que no dimitiria però finalment no ha sigut així. Màxim Huerta abandona el seu càrrec com a ministre de Cultura i Esport tan sols sis dies després d’haver pres possessió. Així ho ha anunciat en la compareixença convocada esta vesprada en la mateixa seu del Ministeri on s’ha declarat “innocent” al “no ser alguna cosa il·legal en eixe moment” i ha assegurat que la seua decisió de dimissió ho fa “pensant en la cultura i en la transparència política”, les dos coses que assegura que “més aprecia”.

“Per a defensar allò que estimes a voltes cal retirar-se i jo estime la cultura”, ha assenyalat abans d’afegir que es va “amb la mateixa humilitat” amb la que va arribar fa sis dies. “Em vaig perquè estic molt convençut que necessitem transparència i aqueix és el meu objectiu, transparència fins a quan no hi ha gens tèrbol”.

Ha sigut este matí quan arran de la publicació del diari El Confidencial s’ha donat a conèixer que Huerta havia defraudat a Hisenda un total de 218.322 euros en els períodes de 2005, 2006 i 2007 en declarar a través d’Almaximo Profesionales de la Imagen S.L, societat on l’exministre figurava com a únic accionista, en lloc de tributar com a renda personal amb el seu corresponent IRPF.

Huerta descartava la dimissió

Després de la publicació de la notícia, Màxim Huerta havia acudit a primera hora del matí al Palau de La Moncloa per a reunir-se amb el president del Govern, Pedro Sánchez, on havia declarat que descartava dimitir.

Allí el llavors ministre havia explicat que “des de fa 10 anys” ja estava “al corrent amb Hisenda” i que el frau comès es va deure a una conseqüència de “un canvi de criteri fiscal”. “Va haver-hi una regularització, vaig pagar el corresponent i assumpte tancat”, concloïa.

Màxim Huerta no dimitará després de defraudar a Hisenda en 2017