Màxim

El nou ministre de Cultura i Esport, Màxim Huerta, va estar en el punt de mira d’Hisenda el passat any en haver deixat de pagar els impostos corresponents als exercicis de 2006, 2007 i 2008. Durant este període, el llavors presentador de ‘El programa de Ana Rosa’ (Telecinco) declarava les seues despeses i ingressos a través d’una societat amb la que tributava menys que si ho haguera fet com a renda personal amb el seu corresponent IRPF.

Així ho ha desvetlat hui el diari El Confidencial en publicar la decisió de la Sala del Contenciós del Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) desestimant els recursos del valencià després de la notificació de pagament de l’Agència Tributària.

Encara que el frau inicial de Huerta va ascendir als 218.322 euros, el ministre de Cultura va rebre una sanció de pagament de 253.253 euros, una xifra major a causa de la suma de les costes, les despeses de demora i la mitjana de pujada de l’IPC.

Segons el TSJM, durant eixe període de tres anys el periodista va tributar en IRPF 21.860 euros mentres que va rebre uns ingressos pròxims als 800.000 euros per mitjà de Almaximo Profesionales de la Imagen S.L, societat de la qual Huerta figurava com a únic accionista i administrador fins que en 2016 va ser liquidada.

Huerta descarta la dimissió

Després de la publicació de la notícia, Màxim Huerta ha acudit al Palacio de La Moncloa per a reunir-se amb el president del Govern, Pedro Sánchez, on ha declarat que descarta dimitir.

El ministre ha explicat que “des de fa 10 anys” ja està “al corrent amb Hisenda” i que el frau comès es va deure a una conseqüència de “un canvi de criteri fiscal”. “Va haver-hi una regularització, vaig pagar el corresponent i assumpte tancat”, ha declarat.