La mascarilla que cambia de color si tienes fiebre llegará a los colegios valencianos
Modelos de mascarillas que cambian de color al detectar fiebre. / EFE

Saber si un xiquet té febre no ha sigut tan fàcil com fins ara. Una empresa de la Comunitat Valenciana ha creat una màscara capaç de canviar de color si el seu portador té una temperatura de més de 37,5 graus.

Colorprint Fashion, companyia alcoiana, ha sigut la propulsora d’aquestes màscares revolucionàries. Els primers portadors d’aquest material seran un total de 500 estudiants alacantins. La mancomunitat El Xarpolar ha adquirit 1.500 kits per a repartir entre els seus 27 municipis.

Segons declaracions arreplegades per EFE, la comanda es va fer fa dos setmanes i esperen que arribe “molt prompte”. Asseguren que els termòmetres resulten insuficients en els centres escolars i que el nou material ajudarà en la lluita contra el coronavirus.

AIXÍ FUNCIONA LA NOVA MÀSCARA

Les noves màscares compten amb un teixit homologat per l’Institut Tecnològic del Tèxtil (AITEX). Aquests han certificat la seua seguretat i efectivitat contra el coronavirus. Aquest teixit permet filtrar bacteris al 98%. A més, les màscares són de color i aquest desapareix fins a tornar-se blanc quan s’aconsegueix un estat febril.

Però aquesta tecnologia no solament arriba en forma de màscara. Colorprint Fashion també ha creat polseres i adhesius que aconsegueixen el mateix resultat. Asseguren que aquests materials poden ser més pràctics per als xiquets i ajuden a detectar possibles contagis ràpidament.