La Marina

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha afirmat que “el Consell i l’Ajuntament estem veritablement implicats en La Marina de València i treballem per a aconseguir convertir aquest enclavament en un espai de referència a Europa”.

Soler ha realitzat aquestes declaracions al final de la reunió del Consell Rector del Consorci València 2007, del que és vicepresident, en la qual han estat presentes membres de les tres administracions representades en aquest organisme (Ministeri d’Hisenda i Funció Pública, Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic i Ajuntament de València). Així, al costat del conseller d’Hisenda i Model Econòmic, han assistit el president del Consorci València 2007 i alcalde de València, Joan Ribó, i la secretària general de Finançament Autonòmic i Local, Belén Navarro, en representació del Govern central.

En finalitzar aquesta trobada, Soler, qui ha estat acompanyat per la secretària autonòmica d’Hisenda, Clara Ferrando, ha destacat que “aquest Consell Rector ha sigut molt útil perquè hem aconseguit tancar molts temes que afecten a la gestió ordinària de la Marina. Però aquest és un Consorci de tres socis, dels quals dos, l’Ajuntament de València i la Generalitat, tenim tot el cor posat en aquest projecte, mentre que el tercer soci, el Govern central, no té el cor posat en açò”.

“Però hi ha qüestions que demanem que l’Estat que es prenga amb més passió perquè les coses arriben a un punt de perplexitat absoluta, i són coses que són importants per a la consolidació de la Marina, com a espai singular no solament per a València sinó també per a tota Espanya”, ha afirmat el conseller d’Hisenda.

Com ha explicat Soler, el Consell Rector del Consorci Marina 2007 ha aprovat dur a terme en aquest entorn “obres de gran importància, com és l’anell en forma de plaça que vincularà La Marina amb la ciutat. És un tema que ho acabarem pagant solament dos dels tres socis d’aquest Consorci, perquè el Govern central no ha acceptat participar d’aquesta inversió que podrà aconseguir els 1,3 milions”.

“No van a col·laborar i ho lamentem profundament. És una inversió peremptòria, que no pot esperar, i haurem de ser nosaltres, la Generalitat i l’Ajuntament, els qui l’assumim”, ha dit Soler, qui no obstant açò ha instat a l’Administració central a fer una “reflexió” amb la finalitat de contribuir finalment a aquesta iniciativa ja que redundarà en benefici de la projecció de la Marina i de la ciutat de València.