El barrio de Valencia con mayor presencia de coronavirus
Renfe arranca una huelga de dos jornadas: trenes afectados y servicios mínimos

Les patronals de l’oci, turisme, hostaleria i indústries afins, compostes en la seua gran majoria per PIMES, motor del sector de l’oci i del turisme en la Comunitat Valenciana, estan en contra de la taxa turística per considerar-la totalment extemporània.

“Estem eixint d’una pandèmia que ha paralitzat el món, el sector turístic i de l’oci ha sigut dels més castigats. Tancats o limitats durant dos anys, i ara se’ls vol posar més traves per a seguir avant”, resa el comunicat.

Els polítics que estan a favor d’això sembla que no veuen la realitat. El turisme no acaba d’enlairar, els costos han pujat i el sector fins i tot es troba pagant préstecs i interessos amb uns comptes d’explotació molt perjudicades. Es pretén encarir la pernoctació però cosa que és més complicat, no queda clar el destí d’aqueixa taxa turística”, assenyalen.

Per tot això, el posicionament de la petita i mitjana empresa és contrària a la imposició de la taxa turística atès que és un moment molt complicat financerament per a aquestes i restarà competitivitat a la Comunitat Valenciana.

El sector té les esperances posades en polítics com el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, per “entendre i fer costat” al sector perquè qui pretenga imposar aquesta taxa, reflexione sobre això. “Ara no és el moment”, expliquen.

S’adhereixen al present comunicat les següents Associacions Empresarials: FOTUR; AEDIVA; AEPUB; EJUVA; BINMAVAL; PROMFEST; ABCV; AESAVA; PRODJ CV; AVEGAL; PCCV; MUSICA PROCV; Asociación de Empresarios de la Marina de Valencia; PROFEST y Confederación de Taxistas Autónomos de la Comunidad Valenciana.