empleo

El 74% dels joves valencians no estaria disposat a treballar en la seua primera ocupació per menys de 20.000€ anuals, segons un estudi realitzat per Círculo Formación, consultora especialitzada en formació i estudis de postgrau, a una mostra de més de 220 joves entre tots els assistents a la Fira d’Estudis de Postgrau FIEP 2018 a València, celebrada en el mes de febrer.

Segons les dades de l’informe, un 27% estaria d’acord a percebre un sou anual de 15.000€ en la seua primera ocupació, però un 74% no treballaria per menys de 20.000€ anuals: el 31% es conformaria amb aqueixa quantitat, mentre que un 22% puja fins als 25.000€, i un 21% no estaria disposat a treballar en el seu primer lloc per menys de 30.000€.

En l’estudi nacional, realitzat en les 12 ciutats espanyoles que ha visitat FIEP, els valencians destaquen entre els més exigents en aquest sentit, ja que un 74% no treballaria en la seua primera ocupació per menys de 20.000€, solament per darrere dels barcelonins (75%) i compartint posat amb els joves de Las Palmas.

El 51% no es troba preparat per a treballar després del seu grau

El 51% dels joves consultats no es troba preparat per a treballar quan finalitza el seu grau perquè considera que ha sigut molt teòric i necessita una especialització pràctica, mentre que un 49% pensa que sí que podria començar a treballar doncs la seua formació ha sigut molt pràctica i se sent capacitat.

La majoria es finançarà el màster amb els seus propis estalvis

Entre aquells que tenen previst cursar un màster, el 52% afirma que ho finançarà amb els seus propis estalvis, mentres que un 33% comptarà amb l’ajuda dels seus pares per a sufragar-ho.

L’àrea més demandada pels joves valencians que tenen previst cursar un màster és el de CC. Jurídiques, Socials i Educació (23%), seguida de MBA i Economia, Banca i Finances (19%), Salut i Biosanitaris (17%) i Màrqueting i Comunicació (13%).

Quant al tipus d’empresa en el qual els agradaria treballar quan finalitzen el seu màster, un 46% s’imagina en una multinacional, mentre que a un 21% li agradaria muntar el seu propi negoci. Per la seua banda, un18% té previst opositar, i a un 15% li agradaria treballar en una PIME.