El balcón del Ayuntamiento reabrirá sus puertas al público
Fachada principal del Ayuntamiento de Valencia. / Ken Farge

Avancem!, el pla municipal d’impuls de l’ocupació i formació juvenil comença a prendre forma. Hui el Ajuntament de València aprovarà en la Junta de Govern Local les bases d’aquesta iniciativa laboral. Amb ella, 100 persones menors de 30 anys i en situació de desocupació podran treballar durant 9 mesos en dependències municipals.

La responsable de l’Àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé, ha ressaltat que “amb aquest nou pla de ocupació, impulsat 100% amb fons municipals, vam demostrar la sensibilitat i compromís d’aquesta administració amb els joves de la nostra ciutat”.

Així mateix, la regidora ha explicat que el pla no serà només de contractes i formació. Aquest programa d’ocupació comptarà també amb assessorament especialitzat a través dels serveis de Barris per l’Ocupació i programes d’orientació. Aquests es basen en metodologies capdavanteres com la gamificación en la cerca d’ocupació.

REQUISITS PER A ACCEDIR A LES 100 PLACES DE L’AJUNTAMENT

Per a poder ser una de les persones beneficiàries d’aquest pla cal tenir menys de 30 anys; estar inscrita com a demandant d’ocupació en LABORA i en l’Agència d’Ocupació València Activa; estar empadronada en el municipi de Valencia, amb anterioritat a la data d’aprovació del Pla Municipal d’Ocupació Juvenil; i estar en possessió de la titulació acadèmica sol·licitada en l’Agència d’Ocupació València Activa.

Els perfils demandats pel consistori són molt variats. La majoria dels llocs sol·licitats són de professionals de suport a l’Administració Pública per a tasques d’inspecció i control i tasques similars. A més, també hi ha llocs d’arquitecte, mosso de càrrega, peonaje d’horticultura i jardineria o tècnics informàtics.

Els salaris a percebre variaran, en funció del lloc, entre els 1.124,72 euros i els 2.491,86 euros.

4.000 PLACES DE FORMACIÓ

Les més de 4.000 places formatives que s’ofereixen a través d’aquest pla de l’Ajuntament s’agrupen en tres grans grups de competències: la cerca d’ocupació, les habilitats laborals i socials i la innovació i nous sectors econòmics.

D’aquesta manera, els joves interessats en formació sobre la cerca d’ocupació podran accedir a cursos com els de “Com fer entrevistes o reunions Zoom”; “Com tenir un perfil professional en les xarxes socials, “Marca personal” o “Entrevistes en anglès”.

En el camp de les habilitats laborals i socials, les persones interessades podran formar-se en “Negociació”; “Intel·ligència emocional” o “Presentacions d’impacte” i les interessades en els campeu-vos de la innovació i els nous sectors econòmics podran rebre formació sobre de “Especialització en gestió de projectes”; “Ciberseguretat” o “Programació”.