Little

València és cuina de grans cuiners, per este motiu tres entitats de la ciutat, concretament l’Hotel The Westin, València Club Cuina i Colevisa van decidir posar en marxa l’any passat el Concurs de Cuina Sana The Westin Little Chef, un certamen enfocat a descobrir els joves talents d’una banda, i a educar per una altra, tot açò en un ambient distès i de companyonia.

L’èxit de la passada edició va ser tal, que s’ha posat en marxa una nova convocatòria. Així els xiquets d’entre 8 i 13 anys que desitgen demostrar la seua destresa enfront dels fogons han de gravar un video d’un minut, en posició horitzontal, sobre el plat que desitgen presentar, explicant la seua elaboració o qualsevol característica que desitgen comentar i enviar-ho abans del 15 d’octubre a: littlechef@westinvalencia.com o al whatsapp: 659.421.128.

Així serà la primera jornada

Dels videos enviats se seleccionaran dihuit, que seran els que competiran el dissabte 21 d’octubre en diverses proves culinàries eliminatòries. La jornada s’iniciarà en el Mercat Central de València, on aprendran a comprar com els grans cuiner, posteriorment es desplaçaran a la terrassa del Restaurant Espai Seda, part del Col·legi de l’Art Major de la Seda de València, on realitzaran la primera prova que hauran de consistirà en la plasmació de dos elaboracions, preparada per equips.

Els participants a més gaudiran entre les diferents proves d’una masterclass per a pares i fills i d’un esmorzar en les instal·lacions de València Club Cuina.

La final, a la que concorreran únicament tres participants tindrà lloc a la vesprada en els jardins de The Westin València. Els finalistes seran seleccionats per part d’un jurat professional després d’avaluar el resultat de la primera prova.

Un curs de cuina i un sopar en Komori entre els premis

El guanyador del concurs, es portará, a més de l’honor de ser coronat el vencedor de Little Xef 2017, un curs de cuina de València Club Cuina i un sopar per a sis persones en el restaurant japonés Komori, l’import de la qual supera els 500 euros.

Entre els col·laboradors d’aquesta edició es troba Transvia que s’encarregarà de traslladar tant als participants com als seus pares als diferents escenaris en els quals es desenvoluparà la prova. També col·laboren RGBAV, Encarte, Komori i Atreica Comunicació.

L’objectiu d’aquest concurs a més de descobrir joves talents, també pretén posar en valor la gastronomia com a vehicle de conservació de les tradicions i l’arrelament a un de les arts més ancestrals, de manera que es fomente la identitat culinària valenciana.