Xefs participants en la pròxima edició del festival gastronòmic
Xefs participants en la pròxima edició del festival gastronòmic

Del 24 de febrer al 8 de març se celebrarà la quarta edició del Valencia Culinary Festival, una cita amb l’alta gastronomia.

Este matí s’ha presentat esta nova edició, on l’equip de La Graella ha estat present per a donar veu a iniciatives com esta, tan necesàries per a la gastronomia valenciana.

Una nova edició en que es compta amb la col·laboració de 18 restaurants de gran repercusió en l’àmbit nacional i internacional. Com Alejandro del Toro, Ampar, Apicius, Arrels, Baalbec, Baobab. Casa Montaña, El Poblet, Fierro, Karak, La Sucursal, Lienzo, Ricard Camarena, Riff, Saiti, Sucede, Toshi i Paraíso Travel.

A més a més, en este festival se comptarà amb més de 30 propostes culinàries i diferents activitats. que comptaran amb la participació de grans xefs valencians com Ricard Camarena, Bernd Knöller, Vicky Sevilla, Raúl Aleixandre, Miguel Ángel Mayor, entre altres.

Es viuran experiències gastronòmiques com el menú elaborat a sis mans. La proposta de Casa Montaña que continua amb el seu projecte Vuelta a las Raíces a través d’un sopar amb productes de la comunitat; i la perspectiva del xef japonés Toshiya Kai sobre l’horta valenciana i les seues tradicions culinàries, entre altres.

“Un festival de caràcter internacional en què els xefs conviden. a altres companys i amics de professió internacionals a cuinar en els seus restaurants un menú a quatre o sis mans”, comentava la presidenta de Valencia Premium, Ana Merelo.

Sens dubte, la gran festa de la cultura gastronòmica valenciana enquè joves. promeses del sector i grans estrelles s’encimbellen en el panorama nacional i internacional.

Esta mañana en la presentación de la nueva edición de Valencia Culinary Festival
Este matí a la presentació de la nova edició de Valencia Culinary Festival

Un festival amb activitats complementàries

A todo açò, cal afegir les activitats complementàries com la jornada de SOStenibilidad per a valorar a.  les empreses i els particulars que estan posant en marxa accions sostenibles.

També, es comptarà amb el showcooking ‘Acoge un plato’ per a mostrar, a través de la gastronomia, com és la situació que viuen totes aquelles persones que es veuen obligades a abandonar el seu país i fugir de la guerra i de la persecució. En ese sentit, veuen com el menjar i la gastronomia uneix cultures.

O La Festa del Festival que se celebrarà l’1 de març. Un esdeveniment en format cóctel que els propis xefs han elaborat i que pretén ser una cita amb els grans protagonistes d’este festival.

Un festival que ja porta quatre anys ala ciutat i que ha sigut  impulsat per la associació empresarial Valencia Premium.

“Este festival ha sigut creat per a donar difusió a València com un destí gastronòmic de qualitat”, ha remarcat la seua presidenta.

Un encontre amb l’alta gastronomia que compta també amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana, Turismo València, Diputació de València i Ajuntament de València.

Cartel IV edición Valencia Culinary Festival
Cartel IV edició Valencia Culinary Festival