La ciutat de Paterna té des de hui una exposició monogràfica i permanent dedicada a la pel·lícula de Pedro Almodóvar ‘Dolor y gloria’, que el director manxec va gravar l’any passat en el municipi.

Tal com ha assenyalat l’Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, “el rodatge d’aquesta pel·lícula ha deixat una petjada inesborrable en la història de Paterna i en la projecció de la nostra ciutat que hem volgut agrair i perpetuar a través d’esta exposició que reflecteix l’afecte del nostre poble cap al director manxec i tot el seu equip”.

Per part seua, la regidora de Turisme, Cultura i Foc, Teresa Espinosa. ha afirmat que “la filmació en la nostra localitat ha generat un interès turístic creixent per les nostres singulars coves i el seu entorn, per la qual cosa hem volgut ampliar l’experiència de visitants i veïns amb una mostra sobre la relació de Paterna amb la pel·lícula”.

Per a això, l’exposició s’ha instal·lat dins de l’espai cultural Coves del Batà, on també s’inclou la recreació d’un habitatge cova. “D’esta manera els visitants podran conèixer de primera mà com vivien els coveros en aquella època”, ha destacat Espinosa.

A més, l’exhibició també conté diferents panells explicatius amb curiositats de la pel·lícula, vídeos i fotografies amb imatges del rodatge en el municipi, així com material aportat pel propi director.

Interior de l’exposició de la pel·lícula ‘Dolor y gloria’.

L’entrada serà gratuïta i l’horari de visites de l’exposició serà els dimarts i dijous de 17 a 20 hores i els dimecres i divendres d’11 a 13 hores. A més, durant el cap de setmana romandrà oberta d’11 a 13 hores tant dissabtes com diumenges.

Finalment, la regidora ha explicat que “la mostra també s’inclourà dins de les rutes per les coves de ‘Dolor y gloria’ que organitza l’Oficina de Turisme baix demanda, i que inclouen un recorregut pels paisatges que apareixen en la pel·lícula i en les quals les cases coves són protagonistes”.