Picasso se despide de Valencia

Va obrir les seues portes al novembre de l’any passat i després de tres mesos l’exposició Picasso. Models del desig de la Fundació Bancaja es clausura. Una mostra que proposa un recorregut per l’obra tardana del pintor malagueny i per tot el seu imaginari creatiu amb el desig com a motivació de la seua creació artística.

Es tracta dels últims dies per a gaudir d’un conjunt d’obres de Picasso a través de les quals aproximar-se als models del desig picassià que, fins i tot en la seua vellesa, porten a la trobada eròtica i a la idea que l’art és un vehicle per al plaer.

L’exposició, que compta amb la col·laboració de Bankia, reuneix una selecció de 228 obres, datades entre 1961 i 1972, de la col·lecció d’obra gràfica de Picasso pertanyent a la Fundació Bancaixa, que es mostren al costat de 35 fotografies preses a l’artista entre 1944 i 1969 procedents dels fons del Museu Picasso de Barcelona.

L’exposició, que en breu tancarà les seues portes, descansa principalment en la producció sobre paper desenvolupada per Picasso en la Suite 347 (1968) i la Suite 156 (1970-72).

El vigor d’un artista octogenari

Les obres reunides a València permeten contemplar el vigor que manté un Picasso octogenari que, distant dels corrents artístics contemporanis aflorades després de la Segona Guerra Mundial, aborda amb el mateix vigor i mestratge temes recurrents en la seua trajectòria. Ací veiem els seus llocs comuns com Adán i Eva, el circ, l’escena eròtica i el bordell, les odaliscas, el pintor i la model, mosqueters, l’enterrament del Comte d’Orgaz, retrats de dona, fumadors, retrats de família, La Celestina, la història de l’art, Rafael, Degas en el bordell o el voyeurisme.

Els que ho desitgen encara pot visitar aquesta mostra a través d’una de les visitas guiades que es realitzen els divendres i dissabte a les 6 de la vesprada. El preu és de 2 euros per persona. Per a això és imprescindible fer una reserva prèvia en el correu electrònic visitasguiadas@fundacionbancaja.es o deu minuts abans del començament en les mateixes taquilles de la Fundació Bancaixa.