Dos personas han muerto en las últimas 72 horas a causa de los patinete eléctrico.
Cada vez hay más colisionrs entre estos vehículos y también atropellos a peatones. Además, la mayoría de los usuarios no utiliza el casco. Una mala praxis que acaba causando contusiones craneoencefálicas en 1 de cada 3 pacientes.

En apenes tres dies una dona de 79 anys ha mort atropellada per un patinete. Dos accidents similars han portat a dos vianants més a l’hospital. També ha mort un jove de 25 anys que conduïa un patinet en un xoc contra un taxi. No existeixen registres exactes que arrepleguen tots els sinistres. Però els estudis demostren que la tendència és a l’alça.

Un terç dels pacients presenten traumatismes cranioencefàlics i fins i tot perilla la seua vida. Per a evitar-ho, desde la DGT es preparant una ampliació de la regulació per a convertir en obligatori l’ús del jupetí reflector i del casc. La majoria no els utilitza, però si se’ls pregunta, tots coincideixen en el mateix.

Des de l’Ajuntament de València no consideren necessari l’ús del casc en els patins de menys de 25 km/h.

També s’exigirà un certificat de circulació. Possiblement també una assegurança que cobrisca, almenys, els danys a terceres persones. A més, s’imposarà una edat mínima per a circular. València ja s’ha avançat i només permetrà conduir-los als majors de 16 anys.

El 2020 es va cobrar 6 víctimes mortals. Enguany ja han mort dos persones. Tragèdies que ens serveixen per a reflexionar: el patí s’ha convertit en un vehicle més, i consegüentment, també comporta riscos. Això sí, evitables amb una conducció responsable.