Instalan radares para patinetes con multas de hasta 1.000 euros en Valencia
Un agente de la Policía Local de Valencia junto al radar de la calle Xàtiva.

La Policia Local ha iniciat una campanya de controls de velocitat, alcoholèmia i drogues dirigida als conductors de patinets. Durant la primera setmana, els agents informaran els infractors del contingut de l’Ordenança de mobilitat. Transcorreguts els primers set dies, començaran a imposar les corresponents sancions.

El regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, ha informat que les sancions tipificades en l’ordenança per als conductors de patinets per l’incompliment de la normativa van dels 60 als 1.000 euros. Serà a partir del dilluns 29 de novembre quan comencen a imposar-se entre els conductors valencians.

“La Policia Local ja sancionava les infraccions comeses amb els patinets. La novetat ara és que introduïm les noves tecnologies com els drons o el radar. Es faran tant controls de velocitat com d’alcohol i drogues perquè estem observant un creixement molt important en els accidents que pateixen els patinets. La nostra obligació és garantir la seguretat viària a València”, ha manifestat l’edil.

La campanya pretén traslladar a tots els conductors de patinets que han de complir amb la mateixa normativa que s’aplica a la resta de vehicles. “Volem informar de la normativa que no havia calat encara en molts conductors de patinets. Sentien una espècie de barra lliure en el sentit que com és una nova forma de mobilitat estaven al marge del marc normatiu. Això no és cert perquè els afecta exactament igual”, ha subratllat l’edil.

VALÈNCIA SUMA 470 ACCIDENTS DE PATINETS

La intenció és ordenar la seguretat viària de la ciutat de València posant el focus en els nous mitjans de transport. “El patinet és un element pràcticament nou. En 2017 a penes hi havia patinets a la ciutat, però en 2021 el patinet és un element habitual, normal i quotidià. Hem d’adaptar-nos i posar les mesures necessàries per a evitar que hi haja una conflictivitat viària a la ciutat“.

Agentes de la Policía Local controlan radar de patinetes de la calle Xàtiva.

De fet, Cano ha informat que els accidents amb patinets no han deixat de créixer des de la seua irrupció a València. “Prenem decisions sobre la base de criteris científics que demostren que el nombre d’accidents en els quals estan involucrats patinets estan creixent dia a dia i el que volem és posar-li remei”.

Fins hui s’han comptabilitzat aproximadament 470 accidents amb patinets. Això implica que a hores d’ara de l’any ja s’han certificat més sinistres que en tot 2020. “El creixement d’accidents va incrementant-se de manera exponencial any rere any”, ha assegurat Cano.

SEGUR PER ALS CONDUCTORS

Sobre la possibilitat d’exigir una assegurança per als conductors de patinets, el regidor ha manifestat que l’Ajuntament no pot regular-lo directament. Es tracta d’un element que ha d’arreplegar la Llei de Seguretat Viària. No obstant això, s’ha mostrat partidari d’introduir aquesta obligació en el pròxim marc normatiu.

Finalment, ha sostingut que la majoria de les denúncies interposades respecte als patinets responen a la falta d’ús del cas; la utilització d’auriculars; o la infracció de les normes de circulació. A tot això se sumarà a partir d’ara els controls de velocitat.