Fallece el conductor de un patinete al ser atropellado por un coche en Valencia
Un ciudadano circula con el patinete por el carril bici de la calle Colón.

La nova moda per a menejar-se per València es diu patinet elèctric. Aquests aparells es poden veure per totes bandes pers carrils bici i per calçades, i el augment de la seua presència ha obligat a establir una normativa de circulació per a que viandants, conductors, ciclistes i ara, patiners puguen respectars-se.

A partir del 2019 està previst que entre en vigor l’ordenança que regularà el tràfic dels patinets elèctrics que compartiran espai amb les bicicletes en els carrils bici de forma obligatòria.

Un dels pertanyents a l’associació València amb bici, Fernando Mafé, recalca que a la fi del 2017 va ser quan es van dur a terme diversos reunions sobre aquest tema, el seu col·lectiu ja va defensar la mesura que ara es pretén aprovar.

Aquest col·lectiu defensa que aquest vehicle ha de “homologar-se i equiparar-se amb les bicicletes. Que vagen pel carril bici, a no més de 15 km per hora, i que puguen anar per la calçada, però a una velocitat d’entre 25 i 30 km per hora”, segons apunta Mafé.

Molts veïns esperaven fa temps l’arribada d’una normativa de circulació, ja que es queixen que encara hi ha patinets i bicicletes que acampen a pler en les voreres i que pocs respecten la velocitat de 15 km per hora. Veïns de valència, com Arantxa Sánchez denuncien l’abús que a voltes tenen aquests vehicles sobre les voreres. “Vas caminant per la vorera i de sobte, t’avança un patinet per la dreta per a no passar-se el semàfor”, es queixa aquesta veïna.

 

Patinetes

Els patinets elèctrics i les noves formes de desplaçar-se

El boom dels patinets elèctrics ha donat molt que parlar a València, i és que el difícil desplaçament per la urbs amb cotxe, ha fet que més d’un valencià canvie els hàbits de transport per a arribar a tots costats.

En paraules de Mafé, reconeix que és un vehicle que aconsegueix reduir el tràfic perquè gran part dels seus usuaris són antics conductors de cotxes i motos que han tingut més d’una complicació per a desplaçar-se per la ciutat.