Falla Convento Jersuláen ganadora de las Fallas 2018

Quan queden poques hores perquè arranquen els dies grans de la festa, i per a veure al carrer acabats els treballs dels artistes fallers, et recomanem algunes de les Falles que no hauries de perdre’t durant aquests dies.

Falla Plaça de la Reina- Paz- San Vicente “Amunt !100 anys de futbol”

Si eres un amant del futbol, i valencianista per damunt de tot, no has de perdre’t la proposta de la falla Plaza de la Reina- Paz- Sant Vicent dels artistes Ceballos i Sanabria que dediquen la falla infantil al centenari del València C. F. A més si tens l’ocasió gaudeix del seu fantàstic llibret, un àlbum amb la seua col·lecció de croms.

Esbós de la falla de Ceballos i Sanabria

Convent Jerusalén-Matemático Marzal. El musical de Pere Baenas. 

Si t’agrada Broadway i vols gaudir de tota la màgia del Rei León, Cats o Grease, la falla Convent Jerusalem està dedicada al gran art dels musicals. Amb 20 metres d’altura la falla guanyadora del primer premi de la secció especial 2018, enguany tornarà a sorprendre els visitants amb els seus sorprenents volums i el seu enginy i gràcia.

Ninots de “El Musical” de la falla Convento

Procés Creatiu de Latorre i Sanz i Pichiavo.

La falla municipal “Procés Creatiu”, està inspirada a la Grècia clàssica, però l’avantguarda està assegurada gràcies al treball dels artistes urbans Pichiavo i els seus grafitis; en la pintura a més van participar la Fallera Major de València, Pere Fuset i Joan Ribó, entre altres.

 

Les autoritats municipals al costat de Pichiavo pintant la falla municipal

Falla El pilar “60 falles especials”.

La històrica falla El Pilar compleix 60 anys plantant en especial i per a això plantarà una falla de Paco Torres on la manipulació és la protagonista com a concepte a tots els nivells. La proposta “Qui mou els fils?” té un pressupost de 165.000€.

Imágenes de la plantà de Na Jordana

La Paradeta de Flors nº 14.

La falla municipal infantil, obra de Cap de Suro, és un homenatge als llocs de flors que es troben en la Plaça de l’Ajuntament, serà una falla interactiva que podrà fer-se olor, interactuar amb ella a través d’aplicacions mòbils i a més comptarà amb una banda sonora pròpia gràcies a la cançó composta per Carmela en Drama.

Cap de Suro en el taller amb la Paradeta de Flors nº14

Manolo Algarra i Maestro Gozalbo- Conde Altea.

El binomi Algarra-Maestro Gozalbo és sinònim d’èxit. L’artista pretén revalidar el primer premi en la categoria de plata aconseguit les falles passades i amb el lema “Ambicions” ens traslladarà a l’Antic Egipte amb un presupost de 76.300.00€.

Primeres peces arribant a Maestro Gozalbo

Sevilla-Dénia i la  falla solidària “Amb elles”.

La fallera major 2018 Rocio Gil Uncio ha prestat el seu rostre per a realitzar l’element central de la falla. La falla “Amb Elles” de l’artista Raúl Martínez Ruiz “ Chuky”està dedicada a la violència de gènere des d’una perspectiva d’apoderament i de lluita de la dona, i compta amb la col·laboració de l’associació Alanna.

La Fallera Major de València 2018 al costat del seu ninot realitzat per “Chuky”.

Juanjo García i el seu “Bergón en V…50 Ombres de Gray…cia”

L’enginy i la gràcia estan assegurades amb la falla de Juanjo García per a Sanchis Bergón Túria que diumenge passat va realitzar la seua “plantá al tombe”, de manera tradicional. El seu ninot de l’exposició ja s’ha portat el premi per la seua sàtira i crítica, per tant si eres dels quals gaudeixen de l’humor faller, no te l’has de perdre.

Imatges de la plantà al tombe de Sanchis Bergón

Però sens dubte, no has de deixar de recórrer els carrers de València i tota la seua àrea metropolitana i gaudir no solament de les falles de la secció especial i de la categoria de plata, sinó del treball dels artistes fallers de les més de 700 falles que es planten en totes les places i demarcacions.

És temps de Bunyols, coneix els millors llocs on menjar-te’ls