Dra. Ana Mafé en la Capilla del Santo Cáliz/ Foto: José

La prestigiosa editorial norteamericana ProQuest ha editat íntegrament la tesis doctoral centrada en la protohistòria del Sant Calze de la Catedral de València.

Únicament han arribat a Espanya cinc volums de la investigació duta a terme per la Dra. Ana Mafé. Un d’aqueixos cinc llibres serà depositat a la Biblioteca Nacional d’Espanya a Madrid. Perquè des de la pròpia institució li han animat que cedisca una d’aquestes còpies en paper.

Els altres han quedat a la disposició de la Dra. Mafé qui ha convingut portar aquest dimecres passat el seu treballa l’Arxiu de la Catedral. La Dra. Ana Mafé ha realitzat entrega d’un exemplar de la seua tesis doctoral a l’Arxiu de la Catedral de València.

Dra. Mafé entrega tesis a Don Vicente Pons. // Foto José Cuñat

El seu objetiu, el valor del Sant Calze de València

L’objectiu general d’aquesta investigació consisteix a posar en valor el Sant Calze de València com la copa de benedicció que va consagrar Jesús la nit de la seua última Pasqua. Aquest Calze es custodia en la Catedral de València des de l’any 1437.

El Sant Calze i la seua història són l’eix central del desenvolupament territorial del Camí del Sant Grial, Ruta del Coneixement, camí de la Pau. Per això, la primera part de l’estudi imbrica el valor del Sant Calze i la seua protohistòria com a element essencial en la gerència del turisme cultural a les províncies de València i Castelló, a la Comunitat Valenciana, i a les províncies d’Osca, Saragossa i Terol a Aragó.

La investigació està dividida en tres parts que desenvolupen cadascun dels objectius específics de la investigació. En aquest cas se centra en la rellevància de la Història de l’Art en el turisme cultural. També parla de l’estudi de la protohistòria del Sant Calze.

Don Álvaro Almenar con Dra. Ana Mafé // Foto: José Cuñat

Gran prestigi a nivell internacional

L’editorial nord-americana ProQuest té la col·lecció de contingut més gran i completa de dissertacions i tesis doctorals del món.  Ara abasta unes 90.000 fonts autoritzades, 6.000 milions de pàgines digitals i abasta sis segles d’història.

Aquest llibre té més de sis anys d’estudi consagrat al Sant Calze i a la metodologia científica pròpia de la disciplina acadèmica de la Història de l’Art.

Part del seu contingut es troba en el llibre El Sant Grial, publicat per Editoral Sargantana. A més, compta amb una segona edició impresa malgrat no haver pogut realitzar-se cap presentació en fires especialitzades.