El cardenal Cañizares celebrará una misa de despedida en la Catedral de Valencia
El cardenal de Valencia, Antonil Cañizares, en una celebración de Semana Santa.

El cardenal Antonio Cañizares, s’acomiadarà aquesta setmana de la Arxidiòcesi de València. Cañizares, després de l’acceptació de la seua renúncia pel papa Francesc el passat 10 d’octubre, celebrarà una eucaristia per a dir adeu. La missa tindrà lloc diumenge que ve, 27 de novembre, a les 18.00 hores en la Catedral de València.

“Volem donar gràcies per aquests huit anys de pontificat, pel seu magisteri i el seu servei i lliurament incansable i incondicional a tots nosaltres”, han expressat els bisbes auxiliars Arturo Ros, Javier Salines i Vicente Juan en un comunicat.

Per això, convoquen a tota la diòcesi a la celebració d’una missa aquest diumenge. “Per a donar gràcies a Déu, i com un signe de comunió i agraïment al qual ha presidit en la caritat la nostra Arxidiòcesi”.

L’acceptació de la renúncia del cardenal Cañizares i el nomenament de monsenyor Enrique Benavent com a nou Arquebisbe de València és un “esdeveniment decisiu per a la vida de la nostra diòcesi”, han assenyalat. “Ens mou a donar gràcies a Déu, que no abandona mai al seu poble. A resar pel nostre nou Arquebisbe i donar gràcies a don Antonio pel seu pontificat”.

Cañizares: “Us convide a tots”

En la seua carta pastoral el cardenal Cañizares convida “a tots i us pregue que vingueu els que pugueu”. Segons ha assenyalat, la missa servirà “per a orar i viure els anys que Déu em concedisca, prosseguint adequadament el ministeri episcopal que l’Església em va encomanar fa més de 30 anys”. A més, coincidirà amb l’inici de l’Advent, “temps d’esperança”.

“A tots m’agradaria acomiadar, abraçar, agrair i demanar perdó. Amb tots desitge unir-me en la mateixa comunió en el Cos del Senyor que ens fa ser la seua Església. Per tots vull orar; amb tots, anhele donar gràcies al Senyor”.

“Sou vosaltres, germans i germanes, -sacerdots, religiosos, religioses, laics- els qui heu estat al meu costat ajudant-me, col·laborant amb mi, fent possible que la gràcia i la misericòrdia de Déu es fera present. Moltes gràcies per tot i per la vostra companyia. Us espere i no deixeu d’orar per Sr. Enrique, el vostre nou pastor”, ha conclòs el Cardenal.