Bisexual

Lambda, col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals, celebra el Dia Internacional de la Visibilitat Bisexual posant el focus en els mites i estereotips patits per les persones bisexuals en la societat actual. Amb motiu de l’efemèride, commemorada internacionalment el 23 de setembre, Lambda llançarà una campanya en xarxes socials en què en to d’humor s’alça la veu contra la bifòbia.

Enguany es posa l’accent en la reivindicació del lloc de les persones bisexuals no només dins el col·lectiu LGTBI, sinó en el conjunt de la societat. La bisexualitat enriqueix i és part fonamental de la societat. És més, defensar la bisexualitat és defensar, representar i promoure la diversitat de les relacions humanes.

En línia amb la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Trans i Bisexuals (FELGTB), Lambda reclama una societat més igualitària en la qual les persones bisexuals visquen lliures d’estereotips i prejudicis. “Cal desterrar el monosexisme imposat per la societat del heteropatriarcat en la qual hi ha una imposició per definir-se com heterosexuals o bé homosexuals negant l’existència de la bisexualitat”, denuncia el coordinador general de Lambda, Àlec Casanova.

“Hem de trencar amb els estereotips que afecten les persones bisexuals, així com amb aquells patitis per la resta del col·lectiu LGTBI, per a això cal una aposta per l’educació. En este sentit, demanem a les administracions públiques que continuen invertint en la formació de professionals de l’educació, la salut i l’administració pública”, afegeix Casanova.

Campanya en xarxes socials

Conscients de la importància de l’educació, Lambda recupera la campanya ‘Trencant Bi-Mites’ en què denuncia alguns dels estereotips més estesos entre la societat respecte a les persones bisexuals. L’objectiu d’esta iniciativa és denunciar els mites i acabar amb ells mitjançant el rebuig de la situació a través d’una campanya dissenyada per a les xarxes socials. Esta acció està composta per cinc imatges que, mitjançant l’humor, fa cara a situacions i comentaris davant dels quals les persones bisexuals s’han d’enfrontar lamentablement massa sovint.

A més de l’educació, Lambda també demanda al govern i als partits polítics un esforç més gran per aprovar la Llei d’Igualtat LGTBI en l’àmbit nacional i la Llei d’Igualtat de les Persones LGTBI de la Comunitat Valenciana, l’avantprojecte de la qual està actualment en fase estudi en els Corts. Les dues lleis promouen la formació obligatòria en diversitat sexual i de gènere a nivell estatal i autonòmic.