mercadillo
La plaza de la Reina tras su peatonalización.

Lambda, col·lectiu LGTB+ per la diversitat sexual, de gènere i familiar, ha convocat aquest dissabte 12 de novembre una concentra-acció en la plaça de la Reina de València. L’objectiu és reivindicar la dignitat de les persones trans. Per a això, l’acte comptarà amb la instal·lació d’una “sala d’estar” trans. Aquest espai serà un lloc de trobada oberta al públic per a donar a conèixer les realitats del col·lectiu.

Segons reconeix Lambda, amb aquesta convocatòria reclamen una llei que reconega els drets fonamentals del col·lectiu. A més, assenyalen que es necessita un marc de drets estatal en el menor temps possible.

El dissabte també es recordarà a Margarida Borràs, la primera dona trans de la qual es té constància a València. Airto Granell, coordinador del grup trans Lambda, ha explicat que aquest acte servirà per a “recordar totes les persones anònimes que van ser assassinades per l’opressió i per l’odi de qui no accepta la diversitat“. Aquesta concentra-acció commemora a les víctimes de la transfòbia i s’emmarca en el Dia de la Memòria Trans pel que es llegirà un manifest.

ACTIVITATS DE LAMBDA AL NOVEMBRE 

Al marge de la concentra-acció en la Plaça de la Reina, Lambda ha organitzat altres activitats per al mes de novembre. La primera d’elles serà una exposició de l’artista Rubén Antón en la seu del col·lectiu LGTB+. La mostra ‘Alta tecnologia travestí Que el trans siga Llei!’, es podrà visitar a València fins al 26 de novembre. A més, per a aquest divendres, han programat al costat de Chrysallis una taula redona sobre ‘Infàncies trans i famílies’.

D’altra banda, el dia 18 hi haurà a les 19.00 hores, una taula-cafè per a parlar sobre feminisme i llei trans. Finalment, membres de Lambda repartiran durant tot el mes informació sobre les realitats i reivindicacions del col·lectiu.